:

Får man sälja snus som privatperson?

Innehållsförteckning:

  1. Får man sälja snus som privatperson?
  2. Är det lagligt att sälja snus?
  3. Får man sälja tobak på Blocket?
  4. Hur mycket tjänar man på att sälja tobak?
  5. Får man sälja snus på nätet?
  6. Är det olagligt att sälja tobak till minderåriga?
  7. Får man sälja tobak under 18?

Får man sälja snus som privatperson?

Från och med den 1 juli i år får detaljhandel med tobaksvaror, som tex snus, endast ske av den som har tillstånd att sälja tobak.

Är det lagligt att sälja snus?

EU-domstolen konstaterar idag att det inte framkommit några nya omständigheter som kan påverka giltigheten i det senaste tobaksdirektivet från 2014. Det innebär att det fortsatt kommer att vara förbjudet att sälja snus i EU, förutom i Sverige.

Får man sälja tobak på Blocket?

Olagliga varor Varor som inte är tillåtna att sälja enligt svensk lag får inte annonseras. Här följer några exempel på olagliga varor: Alkohol, narkotika, tobak.

Hur mycket tjänar man på att sälja tobak?

28 800 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Får man sälja snus på nätet?

Försäljning. Hantering av tobaksprodukter, där snus ingår, är tillåtet utan ett godkännande från Skatteverket. – Det krävs inget särskilt tillstånd heller för butiker att sälja snus eller andra tobaksprodukter, säger Titti Campalto. Däremot är det förbjudet att exportera snuset utanför Sveriges gränser.

Är det olagligt att sälja tobak till minderåriga?

I den nya lagen om tobak och liknande produkter står det att det är förbjudet att sälja tobak till den som inte fyllt 18 år och den som lämnar ut en sådan produkt ska förvissa sig om att mottagaren har uppnått 18 år (5 kap. 18 §).

Får man sälja tobak under 18?

Tobaksvaror får inte säljas eller på annat sätt lämnas ut till den som inte har fyllt 18 år. På försäljningsstället ska det dessutom finnas en tydlig och klart synbar skylt med information om 18-årsgräns. Dekaler för 18-årsgräns. Frågor om marknadsföring på försäljningsställen bör ställas till Konsumentverket.