:

Hur länge har affärerna öppet i Helsingör?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge har affärerna öppet i Helsingör?
 2. När stänger Ströget?
 3. Hur lång är Ströget i Köpenhamn?
 4. Kan man använda Mastercard i Danmark?
 5. När stänger affärerna i Köpenhamn?
 6. Hur stort är Helsingör?
 7. Är allt stängt i Tyskland på söndagar?
 8. Vilka butiker finns i Köpenhamn?
 9. Vilken valuta är det i Danmark?

Hur länge har affärerna öppet i Helsingör?

I Helsingör är tiderna mer begränsade, men man har trots det lagom tid på sig att uträtta samtliga shoppingbehov. Affärerna öppnar klockan 10:00 på morgonen och stänger 17:30 på vardagar, förutom fredagar då de har öppet till 18:00. På lördagar får man vara ute i god tid då butikerna stänger redan klockan 14:00.

När stänger Ströget?

Vanligtvis har butikerna öppet till kl 17.30 måndag-torsdag, på fredagar ofta till kl 18 eller 19. På lördagar stänger en del butiker i Köpenhamn kl 14, men många har öppet till kl 16 eller kl 17.

Hur lång är Ströget i Köpenhamn?

Strøget är en gågata i centrala Köpenhamn. Det är ett populärt turistmål och nämns ofta som världens längsta gågata. Strøget (= gångstråket), ett namn som har rötter från 1890-talet, består egentligen av en 1,1 km lång del av gatorna Østergade, Vimmelskaftet, Nygade och Frederiksberggade.

Kan man använda Mastercard i Danmark?

De vanligaste kontokorten Visa, Mastercard och Eurocard fungerar när du vill ta ut pengar i bankomat och accepteras i de flesta butiker och restauranger.

När stänger affärerna i Köpenhamn?

Öppettider

 • Danmark. Affärerna är vanligtvis öppna mån–fre kl. 9/10–17.30 (i storstäderna fredag till kl. 19/20). ...
 • Tyskland. Affärer brukar öppna måndagar–lördagar mellan kl 9–10 och stänga oftast mellan kl 18–20. På söndagar är affärerna stängda. ...
 • Polen. De flesta affärerna är öppna vardagar kl. 11.00–18.00 och lördagar kl.

Hur stort är Helsingör?

Helsingørs kommun

Helsingørs kommun
Helsingør Kommune
Area118,9 km² (2019)
Folkmängd62 092 (2016)
Befolkningstäthet522 invånare/km²

Är allt stängt i Tyskland på söndagar?

Tysk söndag = vilodag I Tyskland finns dock ett ”refugium” kvar då nästan hela landet verkar stå still: söndagen är den officiella vilodagen. Flertalet av tyskarna är lediga och kontor, fabriker och butiker är stängda. ... Till och med vanliga livsmedelsbutiker håller stängt på vilodagen.

Vilka butiker finns i Köpenhamn?

Det populära varuhuset Illums Bolighus bjuder på en helgjuten shoppingupplevelse och bjuder på fantastisk utsikt över Köpenhamn från takterassen.

 • Copenhagen Media Center. Antikt på Bredgade. ...
 • Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center. Hippa Vesterbro. ...
 • Maria Sattrup - Copenhagen Media Center. Østerbro.

Vilken valuta är det i Danmark?

Dansk krona Denmark/Currencies Danmark - Danska kronor (DKK) Det är danska kronor som gäller som valuta i Danmark. Den danska kronan har en fast växelkurs sedan den 1 januari 1999 till euron genom ERM II. Tips! Även om det ofta är möjligt att betala med kort finns det fortfarande handlare som bara accepterar det inhemska ”Dankort” eller kontanter.