:

Får man skriva examensarbete ensam?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skriva examensarbete ensam?
  2. Får man skriva kandidatuppsats själv?
  3. Vad kan man skriva för examensarbete?
  4. Vad är en B uppsats?
  5. Hur lång tid tar det att skriva uppsats?

Får man skriva examensarbete ensam?

Man kan skriva en uppsats tillsammans med någon utan att ens behöva träffas tack vare internet. Och man kan dela upp arbetet så att man fortfarande kan jobba ganska självständigt så länge man är överens om vad som ska göras.

Får man skriva kandidatuppsats själv?

En C-uppsats, som också kan kallas kandidatuppsats, behöver du skriva för att erhålla en kandidatexamen. Kandidatexamen motsvarar Bachelors degree som i bolognasystemet omfattar tre års heltidsstudier. För att du ska kunna studera till magisterexamen och masterexamen krävs att du tagit kandidatexamen.

Vad kan man skriva för examensarbete?

Lägg gott om tid och energi på att hitta ett ämne att skriva om som du verkligen känner dig engagerad i. Gör en plan för arbetet med uppsatsen i början av terminen så att du vet när de olika delarna behöver vara klara. Skriv hela tiden, även om det är tankar om det du läser som sedan inte kommer med i uppsatsen.

Vad är en B uppsats?

Tidigare har det varit vanligt att skriva uppsatser på varje avklarad nivå (A-D) medan det numera förekommer framförallt innan examen, exempelvis 7,5 högskolepoäng B-uppsats (numera grundnivå) inför tvåårig högskoleexamen, 15 högskolepoäng kandidatuppsats på C-nivå (numera grundnivå) inför kandidatexamen, och 15 eller ...

Hur lång tid tar det att skriva uppsats?

Den termin du registreras på uppsatskursen, tilldelas du en handledare. Han eller hon får då totalt 20 arbetstimmar för att hjälpa dig (30 timmar på avancerad nivå om uppsatsen är på 30 Page 2 2 (5) hp). Denna tid ska räcka för att läsa och kommentera ditt arbete, och för både möten och till exempel mailväxling.