:

Vad räknas frigolit som?

Innehållsförteckning:

  1. Vad räknas frigolit som?
  2. Kan man återanvända frigolit?
  3. Vad får man slänga i plast?
  4. Är frigolit plastförpackning?
  5. Hur sorterar man mjukplast?
  6. Var ska man kasta värmeljus?
  7. Vart ska man slänga porslin?
  8. Hur sorterar man cellplast?
  9. Hur återvinns cellplast?

Vad räknas frigolit som?

Kan du knöla ihop din plastförpackning? Då räknas det som mjukplast. Frigolit, sugrör, fruktnät och tandkrämstuber sorteras som mjukplast. Plastdelen på blister (tablettkartor) sorteras som mjukplast.

Kan man återanvända frigolit?

Plastförpackning lämnas till Återvinningsstationen. Frigolit av större format lämnas till återvinningscentralen som brännbart grovavfall. I vissa kommuner förekommer annan sortering, fråga personalen på återvinningscentralen för information.

Vad får man slänga i plast?

Lämna dina plastförpackningar på en återvinningsstation. Hos Förpacknings- och Tidningsinsamlingen hittar du adresser till återvinningsstationerna. Där kan du också se vilka förpackningar du kan lämna på vilken station, samt se uppgift om när en återvinningsstation töms och städas.

Är frigolit plastförpackning?

Frigolit, schampoflaskor, tandkrämstuber med mera.

Hur sorterar man mjukplast?

Från och med den 1 november ska även mjuka plastförpackningar sorteras ut och lämnas vid en återvinningsstation, i samma behållare som de hårda plastförpackningarna. Om det i din fastighets soprum finns en behållare för hårdplast kan du då även lämna mjukplasten där.

Var ska man kasta värmeljus?

Metallföremål som inte är förpackningar, till exempel hållare från värmeljus, marschaller och gravljus samt stekpannor, bestick och plåthinkar, lämnas till återvinningscentralen som grovsopor.

Vart ska man slänga porslin?

Exempel på den typen av material är porslin, keramik och spegelglas. Om du har en trasig kaffekopp eller en liten blomkruka kan dessa slängas i den vanliga soppåsen. Men större mängder och skrymmande saker bör du lämna på en återvinningscentral i containern för "obrännbart".

Hur sorterar man cellplast?

Små bitar av frigolit sorterar du som plastförpackning som du hittar i fyrfackskärl 2 eller vid din närmaste återvinningsstation. Stora mängder eller stora bitar av frigolit ska tas till din närmaste återvinningscentral. Där sorterar du materialet som mjukplast.

Hur återvinns cellplast?

EPS-cellplast (ex. frigolit) sorteras som grovsopor (brännbara) ENERGIUTVINNING Avfall (skrymmande) som av olika anledningar inte kan källsorteras för återvinning, men som kan energiutvinnas (förbrännas).