:

Hur sorterar man krossat glas?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sorterar man krossat glas?
  2. Kan man slänga glas i brännbart?
  3. Vad gör man med glas när det slängs?
  4. I vilken container ska du slänga ett fönster med karm och glas?
  5. Var slänger man glasskålar?
  6. Varför får man inte slänga dricksglas?
  7. Vad slängs i brännbart?
  8. Kan man slänga kartong i brännbart?

Hur sorterar man krossat glas?

Om du har ett obrukbart dricksglas kan du slänga det i den vanliga soppåsen, större föremål och fönster- och spegelglas ska du lämna på återvinningscentralen. Om det finns vassa kanter på glaset, se till att förpacka det väl innan du slänger det i soppåsen.

Kan man slänga glas i brännbart?

Dricksglas som går sönder får inte kastas i återvinningen, utan ska hamna i brännbart. Hamnar det i återvinningstunnan krävs det mycket arbete att sortera ut de glasbitarna för FTI. ... Svaret på frågan är att allt som är en förpackning ska till återvinnas.

Vad gör man med glas när det slängs?

Endast förpackningar av glas ska slängas här. Dricksglas, spegel- glas och fönsterglas lämnar du till återvinningscentralen. Är det små mängder kan du lägga det som restavfall, men tänk på att vara försiktig med vassa kanter. Glödlampor och lågenergilampor ska sorteras som farligt avfall.

I vilken container ska du slänga ett fönster med karm och glas?

Glas, Porslin, Mineralull På återvinningscentralerna i Lit och Brunflo ska glas, porslin, och mineralull läggas i samma container. Hit ska både den trasiga tillbringaren av glas, speglar porslin, tegel, kakel och klinker och fönster läggas.

Var slänger man glasskålar?

Andra glasprodukter som dricksglas, vaser och glasprydnader kastas i keramik & porslin/sten& lergods/deponi. Har du större föremål som fönster- eller spegelglas lämnas det på återvinningscentralen direkt.

Varför får man inte slänga dricksglas?

Dricksglas har en annan glaskvalitet än glasförpackningar. När glaskvaliteterna blandas så försämras möjligheterna att återvinna glaset. Dricksglas är dessutom ingen förpackning och ingår därmed inte i förpackningsinsamlingen. Dricksglas sorteras som restavfall.

Vad slängs i brännbart?

Brännbart avfall är avfall som inte är farligt avfall och som rimligen inte går att återvinna på annat sätt än genom energiutvinning. Vanligtvis är dessa material Papper, Trä & Plast (EJ PVC). Materialen får inte vara balade eller hårt packade.

Kan man slänga kartong i brännbart?

(Starkt nedsmutsat papper samt kuvert skall läggas i brännbart.) Läggs löst i kärlet så metall kan sorteras från med magnet. Rena - Läggs lösa i kärlet.