:

Kan man slänga blommor i matavfall?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man slänga blommor i matavfall?
  2. Vad får man slänga i röda påsen?
  3. Vad händer med den gröna påsen?
  4. Hur får man gröna påsen?
  5. Hur Sopsortera snittblommor?
  6. Kan man slänga hushållspapper i matavfall?
  7. Vilken typ av avfall ska du kasta i gröna påsen?
  8. Vad kan man lägga i gröna påsen?
  9. När kom gröna påsen?
  10. Var hämtar man gröna påsar?

Kan man slänga blommor i matavfall?

Krukväxter och jord Vissna eller avklippta blommor och blad från inomhusväxter kan du även slänga i matavfallet, men inte jorden. Jord slänger du som restavfall, större mängder kan du lämna på återvinningscentralen där den ska sorteras som matjord och sand.

Vad får man slänga i röda påsen?

Vad ska jag lägga i den röda påsen? Allt avfall som uppkommer i hushållet som inte är matavfall, farligt avfall, elavfall, grovavfall, förpackningar och tidningar. Det kan vara dammsugarpåsar, blommor, bindor/tamponger, blöjor, pennor, kuvert, servetter/våtservetter, disktrasor, tobak och CD-skivor.

Vad händer med den gröna påsen?

Gröna påsen använder sig av en teknik som heter optisk sortering. Det innebär att man lägger matavfallet i en speciell grön påse i samma behållare eller nedkast som övriga soppåsar. Den kan sedan sorteras ut på en sorteringsanläggning så att matavfallet kan rötas och bli till biogas.

Hur får man gröna påsen?

Biogasen används som fordonsbränsle, exempelvis fill Östgötatrafikens bussar. Biogödseln ersätter konstgödsel och används som näringsrik gödning i lantbruket. Det är enkelt att sortera sina matrester. Du lägger matresterna i den gröna påsen som du sedan slänger i den vanliga soptunnan bland de andra soppåsarna.

Hur Sopsortera snittblommor?

Blomma / Blommor / Snittblomma / Snittblommor sorteras som Gräs och löv. Om du är hemma kan du slänga den i Matavfall. Blomma / Blommor / Snittblomma / Snittblommor Större mängder lämnas till återvinningscentralen och sorteras där som trädgårdsavfall.

Kan man slänga hushållspapper i matavfall?

För att matavfallet ska bli torrare och papperspåsen mer hållbar kan du utan problem även blanda i tidningspapper, hushållspapper, vita/oblekta servetter eller rivna äggkartonger.

Vilken typ av avfall ska du kasta i gröna påsen?

Tack för att du slänger ditt matavfall i Gröna påsen! Fruktskal, kaffesump och andra matrester ska slängas i en grön påse. Den gröna påsen lägger man i den vanliga soptunnan bland de andra soppåsarna eller i facket i tunna 2 som är avsett för gröna påsar om du har fyrfack.

Vad kan man lägga i gröna påsen?

Man kan också lägga kaffesump, te, tepåsar och kaffefilter i gröna påsen. Man kan slänga ganska hårda saker i gröna påsen, små köttben, fiskben, avokadokärnor och äggskal i sin gröna påse. Ostronskal och kokosnötskal är så hårda att de ska slängas i den vanliga soppåsen.

När kom gröna påsen?

Södertälje kommun har samlat in matavfall sedan 2001, men på senare tid har man märkt att allt mer hamnar i påsarna som inte är matavfall.

Var hämtar man gröna påsar?

När du slängt matavfallet i gröna påsen knyter du en dubbelknut på den och slänger den i soptunnan tillsammans med de andra soporna. Sopbilen hämtar påsarna och kör dem till en sorteringsanläggning där en kamera identifierar de gröna påsarna och skiljer ut dem från de andra soppåsarna.