:

Får man slänga sopor i annan kommun?

Innehållsförteckning:

  1. Får man slänga sopor i annan kommun?
  2. Vem får slänga på återvinningscentralen?
  3. Vad kan man slänga på tippen?
  4. Får man ta andras grovsopor?
  5. Får man slänga frigolit i Plaståtervinningen?
  6. Vem ansvarar för återvinningsstationerna?
  7. Vem sköter återvinningsstationer?

Får man slänga sopor i annan kommun?

Svar: Nej. Kommunen har ensamrätt till att transportera kommunalt avfall enligt 15 kap. ... Grundregeln är att varje fastighet ska anslutas till den kommunala avfallshanteringen, så vi slipper ifrån avfallsförbränning på bakgårdar eller att folk gräver ner sitt avfall som var det vanliga för sådär 60 år sedan.

Vem får slänga på återvinningscentralen?

Kommunernas bemannade återvinningscentraler tar emot de flesta sorters avfall från hushåll, utom det som du slänger i vanliga soppåsen.

Vad kan man slänga på tippen?

På återvinningscentralerna kan du lämna nästan alla typer av grovavfall, men också förpackningar, farligt avfall och elektronik. På hösten kan du även lämna fallfrukt. Här får du som privatperson även reda på vad du ska göra med asbest.

Får man ta andras grovsopor?

Man får inte ta saker i grovsoprummet. Ja, det stämmer faktiskt att man inte får ta saker i grovsoprummet. Saker som har slängts i bostadsrättsföreningens grovsoprum anses tillhöra fastighetsägaren. Att ta saker från grovsoprummet är därför faktiskt ett brott.

Får man slänga frigolit i Plaståtervinningen?

Detta är en insamling som i Sverige sker gemensamt på både återvinningsstationer och återvinningscentraler runt om i landet. Plastförpackningar innebär bland annat hårda och mjuka bärkassar, plasttuber, plastpåsar, frigolit, hinkar, flaskor och olika typer av refillpaket.

Vem ansvarar för återvinningsstationerna?

Återvinningsstationer är till för hushållens förpackningar och tidningar. FTI ansvarar för landets drygt 5000 återvinningsstationer. De är obemannade och placerade på allmänna platser, vanligtvis vid butiker, drivmedelsstationer och i bostadsområden.

Vem sköter återvinningsstationer?

På de flesta återvinningsstationer finns även möjlighet att lämna in gamla batterier. Ansvaret för återvinningsstationerna har FTI - Förpacknings- och Tidningsinsamlingen AB. Det är till dem du felanmäler om det är fullt eller ser skräpigt ut.