:

Vart ska jag slänga porslin?

Innehållsförteckning:

  1. Vart ska jag slänga porslin?
  2. Vad får man slänga i soptunnan?
  3. Vart ska man slänga stearin?
  4. Var ska man slänga frigolit?
  5. Kan man slänga kläder i soptunnan?
  6. Får man slänga glas i soptunnan?

Vart ska jag slänga porslin?

Exempel på den typen av material är porslin, keramik och spegelglas. Om du har en trasig kaffekopp eller en liten blomkruka kan dessa slängas i den vanliga soppåsen. Men större mängder och skrymmande saker bör du lämna på en återvinningscentral i containern för "obrännbart".

Vad får man slänga i soptunnan?

I soppåsen lägger du det som blir över när du sorterat ut farligt avfall, elavfall, grovavfall, förpackningar och tidningar. Har du dessutom matavfallsinsamling lägger du skal och matrester i matavfallspåsen i stället för i den vanliga soppåsen.

Vart ska man slänga stearin?

Det gör inte något om det är lite stearin kvar i koppen när värmeljuset är utbrunnet och ska lämnas till återvinning. Det viktiga är, åter igen, att lossa vekeshållaren. Stearinljus i övrigt sorteras som hushållssopor och läggs i sopkärlet.

Var ska man slänga frigolit?

Frigolit, sugrör, fruktnät och tandkrämstuber sorteras som mjukplast. Plastdelen på blister (tablettkartor) sorteras som mjukplast.

Kan man slänga kläder i soptunnan?

Till exempel: Kläder, skor och gardiner. ... Trasiga kläder och skor får du slänga bland ditt vanliga brännbara hushållsavfall om det inte är för skrymmande då lämnas de istället i grovsoporna eller på kommunens återvinningscentral.

Får man slänga glas i soptunnan?

Du kan alltså slänga dem i soporna, det går bra. Dricksglas som du vill slänga kan du också med gott samvete lägga i soppåsen, om du inte orkar gå med dem till återvinningscentralen. De är inte glasförpackning, så de platsar inte bland tomma vinflaskor och syltburkar i glasigloon.