:

Får man ha smällare på nyår?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ha smällare på nyår?
  2. Hur får man tillstånd att skjuta raketer?
  3. När får man skjuta raketer på nyårsafton?
  4. Vart får man inte skjuta raketer?
  5. När får man skjuta raketer på nyår?

Får man ha smällare på nyår?

nyårsafton är det många som vill fira in det nya året med fyrverkerier och andra pyrotekniska varor. ... Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd.

Hur får man tillstånd att skjuta raketer?

Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas. Detta följer av 3 kap. 7 § ordningslagen ().

När får man skjuta raketer på nyårsafton?

Det krävs polistillstånd för att få skjuta av fyrverkerier. Undantaget från den regeln är från klockan 20.00 på nyårsafton till klockan 01.00 på nyårsdagen. Det är krav på utbildning för att få skjuta raketer med styrpinne och det krävs tillstånd från Räddningstjänsten Mälardalen.

Vart får man inte skjuta raketer?

Att avfyra fyrverkerier på en allmän plats innebär i många fall risk för skada och olägenheter för andra. Tillstånd krävs även för användning av pyrotekniska varor vid allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar som hålls inomhus. Det finns tillfällen då undantag görs efter en prövning av polisen.

När får man skjuta raketer på nyår?

Polistillstånd krävs för att skjuta fyrverkeri under andra tider. Om du vill skjuta raketer på offentlig plats vid någon annan tidpunkt än på nyårsafton från klockan 18.00 till nyårsdagen klockan 02.00 måste du ha polisens tillstånd.