:

Får man posta tobak?

Innehållsförteckning:

  1. Får man posta tobak?
  2. Kan man skicka surströmming till USA?
  3. Vad får man inte skicka till Sverige?
  4. Vad får man inte skicka till Norge?
  5. Kan man skicka post till Norge?

Får man posta tobak?

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner. ... Tobaken och alkoholen är för privat bruk. Tobaken och alkoholen måste transporteras av ett transportföretag. Om du ska skicka tobak som gåva till ett annat land bör du ta reda på vilka regler som gäller där.

Kan man skicka surströmming till USA?

USA tillåter inte import av livsmedel samt alkohol. Kina tillåter inte import av trä som inte är specialbehandlat.

Vad får man inte skicka till Sverige?

Försändelser som flygs kan ha särskilda begränsningar gällande vad som är tillåtet. Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och föremål som har egenskaper som kan orsaka skador på människor, miljö eller egendom, om de inte hanteras på rätt sätt under en transport.

Vad får man inte skicka till Norge?

Tullregler till Norge och kostnader Det finns restriktioner för vad du kan skicka – läkemedel och livsmedel är till exempel inte tillåtet – och du måste förtulla dina varor med rätt exportdokument. Norska tullen, Tolletaten, kan svara exakt på vad som får föras in över gränsen.

Kan man skicka post till Norge?

Alla paket och brev som ska skickas till Norge behöver förses med exportdokument, till exempel faktura och tulldeklaration, som anger avsändare, innehåll och värde, samt varukod. Varukoden berättar för tullen i Norge hur mycket tull som ska betalas och om det finns andra speciella villkor förknippade med varan.