:

Vad händer om man sitter 4 i baksätet?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer om man sitter 4 i baksätet?
  2. Är det olagligt att sitta i baksätet?
  3. Hur många passagerare får du maximalt ta med i bilen?
  4. Får man sitta 6 personer i en bil?
  5. Var hittar du uppgift om hur många passagerare ditt fordon är godkänt för?
  6. Vad händer om man åker 6 personer i en bil?
  7. Hur ska babyskydd sitta?
  8. Hur många får åka en bil?

Vad händer om man sitter 4 i baksätet?

Hej och tack för din fråga! Eftersom bilen är registrerad för fyra passagerare så får den inte ta med fler än fyra passagerare. Både förare och passagerare som överträder denna bestämmelse kan dömas till penningböter (Trafikförordning 14:3 åttonde stycket, och 14:8). ...

Är det olagligt att sitta i baksätet?

Från den får endast så många passagerare färdas i bilen som bilen är registrerad för, och endast på de platser som är avsedda för passagerare."

Hur många passagerare får du maximalt ta med i bilen?

Hur många passagerare får jag ta med i en bil? I en bil får man inte ta med fler passagerare än vad bilen är registrerad för och att den som åker med skall sitta på en plats som är avsedd för passagerare och som är utrustad med bilbälte.

Får man sitta 6 personer i en bil?

Trafikförordningen stadgar att det i en bil inte får färdas fler passagerare än vad bilen är registrerad för. Passagerare skall färdas på en plats som är avsedd för passagerare (4 kap. 6 § trafikförordningen). Förare av motordrivet fordon som bryter denna bestämmelse döms till penningböter (14 kap.

Var hittar du uppgift om hur många passagerare ditt fordon är godkänt för?

I registreringsbeviset kan du hitta många viktiga uppgifter om fordonet, bland annat hur många passagerare din bil är godkänd för.

Vad händer om man åker 6 personer i en bil?

I ditt fall, om du som förare kör bilen med för många passagerare, kommer bötesbeloppet uppgå till 500 kr (bilaga 1 brott mot trafikförordningen nr 3.4). Polisen kan utfärda boten mot dig direkt på plats. Du som förare kan dömas till 500 kr böter om du kör en bil med fler passagerare än bilen är registrerad för.

Hur ska babyskydd sitta?

Babyskyddet ska sitta stadigt. Luta det inte för mycket. Barnet hålls på plats av det bälte som hör till babyskyddet, och själva babyskyddet sätts fast med bilbältet. Av- ståndet till instrumentbrädan, eller till sätet framför, ska vara så stort som möjligt.

Hur många får åka en bil?

Fler passagerare får inte tas med i en bil än den är registrerad för. Passagerare ska färdas på de platser som är avsedda för passagerare.