:

Måste man ha visum till Afghanistan?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man ha visum till Afghanistan?
  2. Vad kan jag göra för Afghanistan?
  3. Hur är situationen i Afghanistan idag?
  4. Vem har styrt i Afghanistan?
  5. Får afghaner främlingspass?
  6. Vad händer med Afghanistan?
  7. Vad gör svenska Afghanistankommitten?
  8. Vad är det för konflikt som pågår i Afghanistan och varför?

Måste man ha visum till Afghanistan?

Alla utländska resenärer kommer att behöva ett visum för resa till Afghanistan. Dessa måste införskaffas från din lokala ambassad då du inte kan få ett visum vid ankomst till landet. De som anländer utan ett visum kommer troligtvis att få sitt pass konfiskerat, kan få grova böter och eventuellt utvisas.

Vad kan jag göra för Afghanistan?

Vi gör allt vi kan för att hjälp människor i den akuta situation som råder. Akut matbrist råder och över hälften av människorna i Afghanistan behöver humanitär hjälp för att klara sig. Oroligheterna de senaste månaderna är ett hårt slag mot en befolkning som redan levde under svåra förhållanden.

Hur är situationen i Afghanistan idag?

Krisen i Afghanistan 2021 Nästan 2 500 kvinnor och barn har dödats eller sårats i strider i år enligt FN – en skrämmande siffra. Väpnade grupper erövrade snabbt stad efter stad, by efter by. Familjer berättar om att de flydde för sina liv på ett ögonblick, med bara kläderna de hade på sig. De är i akut behov av skydd.

Vem har styrt i Afghanistan?

Styrelsesätt. Sommaren 2021 tog talibanerna makten i landet och utropade det Islamiska emiratet Afghanistan. Hur denna stat styrs och vilka personer som innehar nyckelpositioner är oklart (november 2021) och den nya regimen är inte internationellt godkänd.

Får afghaner främlingspass?

Den som ansöker om uppehållstillstånd för att flytta till en familjemedlem i Sverige måste ha ett giltigt pass. I första hand ska det vara ett hemlandspass, men den som inte har möjlighet att skaffa ett hemlandspass kan i vissa fall ett främlingspass.

Vad händer med Afghanistan?

Sedan regeringen kollapsade och talibanerna tog över makten i Afghanistan är situationen i landet allvarlig. ... Nu är det viktigt att omvärlden ställer krav på de talibaner som kontrollerar landet och att arbetet med att människor som riskerar att utsättas för övergrepp kan lämna landet fortsätter.

Vad gör svenska Afghanistankommitten?

Svenska Afghanistankommittén – SAK är en biståndsorganisation som sedan 30 år arbetar i Afghanistan. Ett arbete som bedrivs inom utbildning, hälsovård, landsbygdsutveckling och rehabilitering av människor med funktionsnedsättning.

Vad är det för konflikt som pågår i Afghanistan och varför?

Afghanistan har plågats av krig i drygt 40 år. Den senaste konflikten inleddes med "kriget mot terrorismen" efter terrordåden mot USA hösten 2001. Det USA-ledda anfallet var riktat mot den islamistiska talibanregeringen, som beskyddade Usama bin Ladin och hans terrornätverk al-Qaida.