:

Kan källare räknas som boarea?

Innehållsförteckning:

  1. Kan källare räknas som boarea?
  2. Vad räknas källare som?
  3. Vilka rum räknas som boyta?
  4. Vad räknas som boyta i lägenhet?
  5. Vilken takhöjd räknas som boyta?
  6. Är balkong räknas som boyta?
  7. Vad räknas till Biarea?
  8. Hur stort för att räknas som rum?
  9. Vad räknas som boendeyta?

Kan källare räknas som boarea?

Garage, pannrum, soprum och förråd med ingång utifrån räknas som biarea. Hit hör även utrymmen som bara är avsett att användas under delar av året, exempelvis ett inglasat uterum, en oinredd vind eller balkong. Även källarvåningar räknas som biarea, så länge hela golvytan ligger under omgivande marknivå.

Vad räknas källare som?

Enligt Boverkets allmänna råd är källare ett utrymme som helt eller till största delen är beläget under omgivande mark. I Boverkets allmänna råd 1995:3, s. 196, återfinns även begreppen ”sluttningsvåning” och ”suterrängvåning”.

Vilka rum räknas som boyta?

Här svarar vi på vanliga frågor som kan dyka upp när du funderar över boarea. Vad räknas som boarea? Det korta och lite förenklade svaret är att allt ingår i boarean – utom balkonger och förråd utanför lägenheten, samt yta med takhöjd lägre än 1,90 meter.

Vad räknas som boyta i lägenhet?

Förråd med ingång inifrån bostaden räknas som boarea. Förråd med ingång utanför bostaden räknas inte med i boarean. Köksinredning, garderober, badkar, tvättma- skin etc påverkar inte mätningen, dvs räknas in i arean. Om hela våningsplanet har en takhöjd på minst 1,90 meter ska hela planet mätas.

Vilken takhöjd räknas som boyta?

För att ett våningsplan med snedtak överhuvudtaget ska mätas måste våningen ha en takhöjd på minst 190 cm på ett utrymme av minst 60 cm bredd. Man bortser från eventuella mellanväggar. Man mäter hela den golvyta där takhöjden är minst 190 cm. Där det finns ytterligare golvyta utanför denna linje fortsätter man mäta.

Är balkong räknas som boyta?

Balkong, terrass, loftgång och liknande räknas inte in i boarean. Källa: Så här mäter du din bostad, SIS (Swedish Standards Institute) Denna standard gäller sedan 1989. Är din lägenhet äldre har den mätts utifrån tidigare regler. Arean kan därför skilja sig från den du får när du mäter enligt nuvarande regler.

Vad räknas till Biarea?

All yta räknas som boyta, med undantag för följande, som räknas som biyta: garage som kan nås inifrån. pannrum som kan nås inifrån. soprum som kan nås inifrån.

Hur stort för att räknas som rum?

Med ett rum avses ett utrymme som har en golvyta av minst sju kvadratmeter och har direkt dagsljus. Som rum räknas inte kök, kokvrå eller hygienut- rymme.

Vad räknas som boendeyta?

Boyta är den yta som ligger inom 6 meter från den del av fristående yttervägg där golvnivån ligger ovanför eller i nivå med den omgivande marken. (Med fristående yttervägg menas en vägg som inte gränsar mot annan byggnad.) Övriga delar av våningsplanet är biyta.