:

Kan sin koran?

Innehållsförteckning:

  1. Kan sin koran?
  2. Kan man läsa Koranen på svenska?
  3. Vad bryter min WUDU?
  4. Vem har rätt att tolka Koranen?
  5. Hur blev Koranen till?
  6. Varför ska man läsa Koranen på arabiska?
  7. Vart kan man köpa Koranen på svenska?
  8. När bryts tvagning?
  9. Hur gör man Abdest?

Kan sin koran?

Koranen består av profeten Muhammeds uppenbarelser och innehåller enligt islam Guds (Allahs) budskap, nedsänt till Muhammed genom ärkeängeln Jibril (Gabriel) under en period av 23 år från och med 610. Inom islam betecknas Koranen även som "Sista testamentet", "Boken", "Guds bok" och "Uppenbarelsen".

Kan man läsa Koranen på svenska?

Lyssna till olika sätt att läsa Koranen och olika recitationer (till exempel på webbplatserna www.quranicaudio.com och www.listen2quran.com ). Visa översättningarna till svenska i det senare fallet. ... Gud lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära (Koranen, del av vers 2:286).

Vad bryter min WUDU?

Den upphävs av hadithen från Busrah, eftersom hon blev muslim senare. Ett bättre argument än att den har upphävts är att [hadithen från Busrah] är starkare. De flesta som är lärda i hadith anser att den är autentisk.

Vem har rätt att tolka Koranen?

Att tolka Koranen och sunna (ijtihad) är påbjudet för muslimer och därför är det tillåtet med olika tolkningar. När olika tolkningar står mot varandra är det den tolkning som det råder konsensus om som ska vara den gällande.

Hur blev Koranen till?

Koranen är Allahs budskap till människan Det var inte Muhammed som skrev boken, han tog bara emot texterna, som gavs honom ord för ord av ängeln Gabriel. Uppenbarelserna skrevs därefter ned av personer i Muhammeds omgivning. Enligt traditionen mottog Muhammed korantexterna när han fastade under månaden ramadan.

Varför ska man läsa Koranen på arabiska?

Koranen: Islams heliga skrift, en urkund, författad av Muhammed och bygger på hans uppenbarelser som är en skildring av Guds (Allahs) budskap till mänskligheten. Originalet finns i himlen. Koranen skrevs ursprungligen ner på arabiska och ska därför helst läsas på arabiska. Muslim: Person som bekänner sig till islam.

Vart kan man köpa Koranen på svenska?

Koranen – – Bok | Akademibokhandeln.

När bryts tvagning?

I tvagningen ingår att man tvättar händerna upp till armbågarna, ansiktet så att också munnen och näsan väts, att torka huvudet och att tvätta eller torka fötterna. Man ska utföra wudu före bönen, om den har brutits mellan bönerna. Wudu bryts om man går på toaletten eller har gasbesvär.

Hur gör man Abdest?

Wudû' eller abdest är en särskild tvagning med rent vatten i syfte att utföra bönen eller läsa Koranen. Tvagningen inleds med att man läser Bismillah, därefter tvättar man händerna upp till handleden, sköljer munnen och näsan tre gånger vardera.