:

Får du dra en släpvagn med dubbfria vinterdäck?

Innehållsförteckning:

  1. Får du dra en släpvagn med dubbfria vinterdäck?
  2. När ska du använda dubbdäck vid vinterväglag?
  3. När får man ha dubbdäck?
  4. När får du använda dubbdäck?
  5. När är det tilllåtet att köra med dubbdäck?

Får du dra en släpvagn med dubbfria vinterdäck?

Däck på släpet Om bilen som drar ett släp har dubbdäck måste även släpet ha dubbdäck när det råder vinterväglag. Om bilen vid vinterväglag har odubbade friktionsdäck får släpet ha antingen dubbdäck eller odubbade friktionsdäck.

När ska du använda dubbdäck vid vinterväglag?

  • Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid. Om bilar med en totalvikt upp till 3500kg har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag.

När får man ha dubbdäck?

  • När får man ha dubbdäck? Dubbdäck får användas från 1 oktober till 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag utanför de datumen är dubbdäck tillåtet även då. Odubbade vinterdäck är tillåtna att köra med året om. Det får inte sitta både dubbade och odubbade vinterdäck på fordonet.

När får du använda dubbdäck?

  • Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 30 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 30 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

När är det tilllåtet att köra med dubbdäck?

  • Mellan den 1 oktober och 15 april är det tillåtet att köra med dubbdäck. Om det är vinterväglag eller finns risk för vinterväglag är dubbdäck tillåtna även under andra tider. Mellan 1 december och 31 mars är det krav på vinterdäck om det är vinterväglag. Mönsterdjupet ska vara minst 3 mm.