:

Hur pratar man med barn om depression?

Innehållsförteckning:

  1. Hur pratar man med barn om depression?
  2. Kan en 6 åring vara deprimerad?
  3. Är min dotter deprimerad?
  4. Hur påverkas du av depressionen?
  5. Vad kan depression göra för barn som går i skolan?
  6. Kan ett barn eller tonåring vara deprimerad?

Hur pratar man med barn om depression?

Du behöver lyssna och låta barnet förklara hur hen känner sig eller uppfattar saker. Samtal med barn är ofta korta, men kan vara väldigt viktiga. Att prata gör att ni bättre förstår varandra. - Barnen ställer frågorna och man svarar på det som de vill veta, säger Annelie Lindberg.

Kan en 6 åring vara deprimerad?

Barn i förskoleklass, låg- och mellanstadium (6-12 år) Vid lindrig-svår depression erbjuds behandling på BUP. Vid nedstämdhet och lindrig depression utifrån allvarlig sjukdom erbjuds insatser genom Barn- och ungdomsmedicinska kliniken, om barnet har en pågående kontakt.

Är min dotter deprimerad?

Ett barn eller en tonåring kan ha fått en depression om hen mår dåligt och har tappat lusten även till sådant som hen brukar tycka om att göra. Sök hjälp tidigt om du tror att det är en depression. De allra flesta blir bättre redan efter några veckors behandling.

Hur påverkas du av depressionen?

  • Om du har en depression påverkas din kraft, din energi och din ork. Du kan bli så påverkad att du inte orkar hålla ordning runt dig. Till exempel kanske du inte orkar plocka undan efter dig när du har ätit, eller ta upp något som du har tappat på golvet. Koncentrationssvårigheter. Du kan ha svårt att läsa en bok eller följa med i en ...

Vad kan depression göra för barn som går i skolan?

  • För ett barn som går i skolan, särskilt på högstadiet eller gymnasiet, kan en depression göra att hen inte orkar vara koncentrerad, tänka och vara engagerad. Då blir det svårt att hänga med på lektionerna och att göra läxor. Att tolka symtomen som vuxen Det kan vara svårt att förstå och tolka symtomen som vuxen.

Kan ett barn eller tonåring vara deprimerad?

  • Ett barn eller tonåring kan vara deprimerad om hen mår dåligt och har tappat lusten även till sådant som hen brukar tycka om att göra. Sök hjälp tidigt om du tror att ett barn eller tonåring har en depression. De allra flesta blir bättre redan efter några veckor med rätt behandling.