Hur ser ungdomsspråket ut idag?
Innehållsförteckning:
- Hur ser ungdomsspråket ut idag?
- Vad säger äldre människor om Ungdomsspråk?
- Vad är typiskt för dagens Ungdomsspråk?
- Vilka attityder finns till Ungdomsspråk?
- Vad tycker vuxna om slang?
- Hur ser vuxna på Ungdomsspråk?
Hur ser ungdomsspråket ut idag?
Språket är självsanerande och den dagen vi inte har användning för ett ord eller en konstruktion försvinner den. När nya behov uppstår skapar vi nya ord och begrepp. I dag är ungdomsspråket mer väldokumenterat än någonsin. ... Där kan du lära dig både riktigt fula ord och mer ofarliga som gitta, dissa och hunk.
Vad säger äldre människor om Ungdomsspråk?
Flesta äldre samt vuxna tycket inte om ungdomsspråk. De säger att ungdomsspråk är dåligt och slarvigare, för att de skapar nya ord och slanguttryck och låna olika ord från olika språk och länder och använda detta i språket och skapa en ny grupp som skilja sig av vuxna språk.
Vad är typiskt för dagens Ungdomsspråk?
Det som utmärker ungdomsspråk mest är just att orden och uttrycken är nya och svårbegripliga. – Poängen med att slangord ofta är färskvara är att det blir ett internt hemligt språk, säger Kari Fraurud, docent vid Centrum för tvåspråkighetsforskning vid Stockholms universitet.
Vilka attityder finns till Ungdomsspråk?
Resultatet visar att ungdomar är väl medvetna om sitt språkbruk och hur de använder det. Undersökningen visar även att språket är genusrelaterat då vi ofta fostras in i våra roller. Attityderna till språket är att det i skolan upplevs som fult med mycket svordomar, vilket eleverna dock är medvetna om.
Vad tycker vuxna om slang?
Annat Att man talar förortssvenska betyder inte att man har ett torftigt språk. Tvärtom – slang visar på språkglädje och stor humor, anser Ulla-Britt Kotsinas, professor i nordiska språk. Slang förknippas oftast med ungdomar – det är nya ord som ungdomar hittar på.
Hur ser vuxna på Ungdomsspråk?
En vanlig uppfattning hos framförallt vuxna människor är att ungdomsspråket skiljer sig markant från de vuxnas språk, huvudsakligen i struktur och ordförråd. Sant är att det finns särskilda ord och uttryck som ungdomsgrupper använder, men inte att språket skulle vara ett annat än det som vuxna använder.