:

Hur får man nervskador?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man nervskador?
  2. Kan man bli dålig i magen av diabetes?
  3. Får man ont i magen om man har diabetes?
  4. Hur påverkas kroppen av diabetes?
  5. Hur påverkas kroppen av diabetes typ 1?
  6. Kan man få diarre av högt blodsocker?

Hur får man nervskador?

Orsaken till att nerverna till fötterna och benen är mest utsatta beror på att långa nerver är mer sårbara än korta. En annan typ av nervskada vid diabetes drabbar de nerver som styr de inre organens arbete oberoende av vår vilja tex magsäckstömning, blodtrycksreglering, svettning.

Kan man bli dålig i magen av diabetes?

Fördröjd magsäckstömning utan mekaniska hinder kallas gastropares. Gastropares utgör en frekvent och kliniskt betydelsefull - och behandlingsbar - komplikation till diabetes typ 1 och typ 2. Orsakerna till fördröjd magsäckstömning vid diabetes är inte helt klarlagda, men en faktor är gastrointestinal autonom neuropati.

Får man ont i magen om man har diabetes?

Blodsockret stiger då, du blir törstig, måste kissa ofta och får andra typiska diabetessymtom. Du kan börja må illa, kräkas och få ont i magen. Andningen blir snabbare och luktar aceton. Det är viktigt att snabbt söka hjälp!

Hur påverkas kroppen av diabetes?

Hos personer med diabetes finns en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom såsom hjärtinfarkt och stroke. Båda typerna av diabetes kan leda till följdsjukdomar i kroppens små blodkärl. Högt blodsocker innebär även ökad risk för åderförfettning i de stora kärlen, något som kan leda till hjärtinfarkt eller stroke.

Hur påverkas kroppen av diabetes typ 1?

Cellerna i bukspottkörteln förstörs Vid typ 1-diabetes har kroppens eget immunförsvar angripit cellerna i bukspottkörteln och förstört dem så att de inte längre kan tillverka insulin. Kroppens celler kan inte ta upp blodsockret utan insulin, utan blodsockret stannar kvar i blodet och blodsockernivån ökar.

Kan man få diarre av högt blodsocker?

Nervförändringar (neuropati) vid diabetes Till exempel diarré, osedvanligt långsam tömning av magsäcken (gastropares) eller yrsel kan vara symtom på nervförändringar i de inre organen.