:

Hur påverkas diabetes tabletter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkas diabetes tabletter?
  2. Vad beror Blodsockerfall på?
  3. På vilket sätt kan perifera blodkärl och nerver påverkas vid diabetes?
  4. Hur påverkas blodsockret med Diabetestabletter?
  5. Vad är symptomen på diabetes?
  6. Vad är tabletter för typ 2-diabetes?
  7. Vad är behandling av typ 1-diabetes?
  8. Hur behandlas typ 1-diabetes?

Hur påverkas diabetes tabletter?

Preparatet sänker blodsockret genom att glukosproduktionen i levern hämmas och därmed förbättras insulinkänsligheten. En annan effekt är att glukosupptaget i musklerna ökar. Det är också en liten risk för att öka vikt.

Vad beror Blodsockerfall på?

Vid låg blodsockernivå blir det bränslebrist i kroppens olika organ. Det märks genom att du känner dig knäsvag, darrig och får hjärtklappning. Eftersom hjärnan är helt beroende av socker som bränsle får du symtom som påverkar medvetandet och psyket. Du kan bli yr, aggressiv, förvirrad eller omtöcknad.

På vilket sätt kan perifera blodkärl och nerver påverkas vid diabetes?

Vid diabetes ökar risken för aterosklerotiska* förändringar i både små och stora blodkärl. De småkärlsförändringar som uppkommer i till exempel njurarna och på näthinnan kan leda till nedsatt njurfunktion och sämre synförmåga. I hjärtat kan det förekomma skador i både stora och små blodkärl.

Hur påverkas blodsockret med Diabetestabletter?

Lågt blodsocker - insulinkänning För låga blodsockervärden (insulinkänning) är betydligt vanligare. Risken är störst vid insulinbehandling, men känning kan också inträffa vid tablettbehandlad diabetes om man behandlas med tabletter som stimulerar den egna insulinfrisättningen.

Vad är symptomen på diabetes?

  • Symptomen kan vara hunger, svettningar, huvudvärk, darrningar, hjärtklappning, koncentrationssvårigheter, oro, ... De flesta människor med diabetes känner igen tecknen när blodsockret är på väg att sjunka för lågt och hinner själva utan dramatik äta något sött så att sockerhalten stiger.

Vad är tabletter för typ 2-diabetes?

  • Tablettbehandling. Tablettbehandling vid typ 2-diabetes. När livsstilsförändring inte räcker till för att sänka blodsockret tillräckligt prövar man med olika former av tabletter. Biguanider .

Vad är behandling av typ 1-diabetes?

  • Behandling av typ 1-diabetes. Behandlingen vid typ 1-diabetes består av att kontrollera blodsockervärdet och att ta insulin. Med insulin kan cellerna ta upp det socker som finns i blodet. En stor del i behandlingen är också att förstå hur blodsockervärdet påverkas av vad du äter och gör.

Hur behandlas typ 1-diabetes?

  • Behandlingen vid typ 1-diabetes består av att kontrollera blodsockervärdet och att ta insulin. Med insulin kan cellerna ta upp det socker som finns i blodet. En stor del i behandlingen är också att förstå hur blodsockervärdet påverkas av vad du äter och gör. Det finns olika hjälpmedel för att ta insulin.