:

När ska man ta voxra?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man ta voxra?
  2. Hur fungerar voxra?
  3. Är Voxra beroendeframkallande?
  4. Är voxra NDRI?
  5. Vilken grupp tillhör voxra?

När ska man ta voxra?

Den vanliga rekommenderade dosen är en 150 mg tablett per dag. Läkaren kan öka din dos till 300 mg per dag om din depression inte förbättras efter flera veckor. Ta din dos av Voxra på morgonen. Ta inte Voxra mer än en gång per dygn.

Hur fungerar voxra?

Voxra är en receptbelagd medicin som används för att behandla depression. Läkemedlet innehåller bupropion som ökar nivåerna av noradrenalin och dopamin. Personer med depression har lägre produktion av dessa hormoner.

Är Voxra beroendeframkallande?

Dessa medel är beroendeframkallande på lång sikt och bör endast användas kort tid. Biverkningar: dåsighet, yrsel, huvudvärk och minnespåverkan.

Är voxra NDRI?

Det finns även mediciner med kombinationen noradrenalin/dopaminåterupptagshämmare (NDRI) såsom den antidepressiva medicinen Voxra, vars kemiska struktur är besläktad med amfetaminets. En annan, icke narkotikaklassad ADHD-medicin, som är en noradrenalinåterupptagshämmare (NRI) finns också, och kallas Strattera.

Vilken grupp tillhör voxra?

Liknande preparat Strattera är ett preparat som används mot koncentrationssvårigheter på indikationen ADHD hos barn och vuxna. bupropion (Zyban, Voxra, Bupropion) är indicerat vid depression, viktreduktion och vid rökavvänjning.