:

Hur länge p-ring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge p-ring?
  2. Hur länge håller p plåster?
  3. Hur mycket kostar en p-ring?
  4. Kan p ring åka ut?
  5. Hur ofta byter man p-ring?

Hur länge p-ring?

P-ringen skrivs ut av barnmorska eller läkare. Ringen mäter ca 5 cm i diameter och är mjuk och böjlig. Du får instruktioner av din förskrivare och placerar själv ringen i slidan. Ringen måste sättas in en viss dag och tid och ska sitta kvar i tre veckor.

Hur länge håller p plåster?

Du kan fortsätta att sätta på nya plåster efter tre veckor om du vill slippa ha mens varje månad. Om du får en blödning ändå, ska du ta av plåstret och ha mens. Du kan fortsätta att sätta på nya plåster när det är dags, så länge du vill, eller tills du börjar blöda nästa gång.

Hur mycket kostar en p-ring?

Årskostnaden för Nuvaring är cirka 1 200 kronor, det billigaste jämförbara p-pillret kostar 300 kronor för ett års kontinuerligt skydd. Företaget har inte visat att Nuvaring ger ett effektivare skydd mot graviditet än p-piller eller har andra fördelar som kan motivera det högre priset.

Kan p ring åka ut?

P-ringen kan glida eller komma ut ur slidan av misstag under samlag, när du tar bort en tampong eller av tarmrörelser. Om p-ringen ramlar ut bör du skölja av den med vatten och sätta tillbaka den så snart som möjligt. Om den har varit ute ur slidan i mindre än tre timmar är du fortfarande skyddad mot graviditet.

Hur ofta byter man p-ring?

Första gången du ska använda p-ring brukar du få ett recept för tre månader. Inom den tiden får du komma på ett återbesök till den mottagning du varit på och stämma av hur det funkar för dig. Därefter kan du få ett recept som räcker ett år.