:

Hur lång tid tar kontraktskrivning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar kontraktskrivning?
  2. Vad händer när man har vunnit budgivningen?
  3. Hur länge kan man buda på hus?
  4. När sätter budgivning igång?
  5. När man har vunnit budgivningen?

Hur lång tid tar kontraktskrivning?

Vissa banker som har utfärdat lånelöfte kräver att de skall få godkänna bostaden innan kontraktet skrivs på av köparen. Ibland finns det inte tillräckligt med tid för det innan kontraktsskrivningen så man får lägga in ett villkor i kontraktet som ger köparens bank någon vecka på sig att godkänna bostaden.

Vad händer när man har vunnit budgivningen?

Efter budgivningen ska du och säljaren skriva köpekontrakt. Det gör ni vanligen på mäklarens kontor. Strax därefter ska handpenningen betalas. Nu är det viktigt att du har gjort om ditt lånelöfte till en låneansökan.

Hur länge kan man buda på hus?

Hur länge pågår en budgivning? En budgivning pågår tills sista budet är lagt och det bara finns en spekulant kvar. Säljaren har också rätt att välja ut en köpare och stoppa budgivningen. Det finns ingen begränsning i tid hur länge en budgivning kan hålla på.

När sätter budgivning igång?

Budgivningen startar oftast vid utgångspriset men underbud är tillåtna. Varje köpare lägger sedan bud över varandra tills det står ett bud som ingen annan vill bjuda över. Denna köpare köper då bostaden för detta pris.

När man har vunnit budgivningen?

Vinner du budgivningen måste du kontakta banken innan du skriver kontraktet så att banken kan göra om ditt lånelöfte till en låneansökan. Då kommer banken kontrollera objektsbeskrivningen och även föreningen (för bostadsrätter) för att kontrollera att de vill låna ut pengar till den specifika bostaden.