:

Hur ofta måste arbetsgivaren kopiera informationen i färdskrivaren?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta måste arbetsgivaren kopiera informationen i färdskrivaren?
  2. När måste Startland anges?
  3. Vad är ert ansvar för färdskrivaren?
  4. När ska reparation av färdskrivare genomföras?
  5. Hur ansvarar ni för Färdskrivarna i ERA fordon?

Hur ofta måste arbetsgivaren kopiera informationen i färdskrivaren?

Informationen som sparas på förarkorten måste läsas av så ofta att ingen data går förlorad. Tidsperioden mellan avläsningarna får dock inte överskrida 28 dagar. Även informationen som finns i själva digital färdskrivaren ska kopierasofta att ingen data går förlorad.

När måste Startland anges?

Att göra manuella inmatningar är inte svårt då färdskrivarna nu för tiden har stöd för att kunna kunna göra utskrift innan uppgifterna bekräftas. Vid inmatningen så måste startland anges. Detta är viktigt eftersom det indikerar startpunkten på arbetsperioden.

Vad är ert ansvar för färdskrivaren?

  • Ert ansvar för färdskrivaren. Ni ansvarar för att färdskrivarna i era fordon fungerar och besiktigas i tid. Besiktning ska genomföras senast två år efter installation eller föregående besiktning. Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad.

När ska reparation av färdskrivare genomföras?

  • Besiktning ska genomföras senast två år efter installation eller föregående besiktning. Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad. Om färdskrivaren går sönder eller fungerar felaktigt, ska den repareras så snart som möjligt.

Hur ansvarar ni för Färdskrivarna i ERA fordon?

  • Ni ansvarar för att färdskrivarna i era fordon fungerar och besiktigas i tid. Besiktning ska genomföras senast två år efter installation eller föregående besiktning. Besiktning och reparation av färdskrivarna ska utföras av en ackrediterad färdskrivarverkstad.