:

Vad innebär motorstyrning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär motorstyrning?
  2. När kom servostyrning på bilarna?
  3. Hur fungerar styrsystemet?
  4. Vad är en ECU box?
  5. Vad är en styrbox?
  6. Vilka fördelar finns med servostyrning jämfört med vanlig styrning?

Vad innebär motorstyrning?

Motorstyrning är en allmänt förekommande teknik för att omvandla konstant spänning från strömförsörjningen till en spänning som varierar för att optimera motorns vridmoment och hastighet för motorer med mekaniska laster.

När kom servostyrning på bilarna?

För att underlätta styrning vid låga hastigheter och stillastående började man rätt tidigt experimentera med servostyrning. Cadillac köpte 1926 ett patent utvecklat på basis av styrsystemen för fartyg, men lågkonjunkturen och börskraschen 1929 satte punkt för utvecklingen.

Hur fungerar styrsystemet?

Ett styrsystem är en enhet eller en uppsättning av flera enheter som hanterar kommandon, leder eller reglerar andra produkter eller systems sätt att agera. Industriella styrsystem används inom den industriella produktionen för att styra utrustningar eller maskiner.

Vad är en ECU box?

Styrenhet för ett fordon eller ECU (Electronic Control Unit) är en elektronikbox (inbyggt system) med hårdvara och programvara som styr ett eller flera funktionsområden i ett fordon.

Vad är en styrbox?

Styrboxen är en databox som styr insprutning och hela den biten. Den styr i huvudsak vad motorn (och grejerna runt om) ska göra. När du "chippar" en bil går du in i styrboxen och ändrar om programmet som styrboxen har. På vissar bilar tankar du in ny programvara, vissa byter du ett chip på.

Vilka fördelar finns med servostyrning jämfört med vanlig styrning?

Fördelen med hydrauliska system är att de anses ge den bästa körkänslan. I vissa fall styrs trycket av bilens hastighet - högre tryck vid lägre hastighet. Det gör att man får mer kraft vid parkering och långsam körning när styrningen går trögare.