:

Hur fungerar en hylsnyckel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en hylsnyckel?
  2. Hur fungerar Spärrskaft?
  3. Vad används en hylsnyckel till?
  4. Vad är en Slagringnyckel?
  5. Vilken hylsa mutter?
  6. Vem uppfann hylsnyckel?
  7. Vad är en Krafthylsa?
  8. Vad är ett Ledhandtag?
  9. Vad krävs for att dra åt en mutter?
  10. Vad är en hylsa?

Hur fungerar en hylsnyckel?

Hylsnyckel är ett verktyg för att dra åt eller lossa skruvar och muttrar som är sexkantiga genom att hylsnyckelns hylsa träs över ett sexkantigt skruvhuvud eller en sexkantig mutter. Hylsnycklar kommer vanligtvis i form av en hylsnyckelsats med olika hylsor för skruvhuvuden och muttrar av olika storlekar.

Hur fungerar Spärrskaft?

Momentnyckel kallas ett spärrskaft som kan ställas in för att dra åt muttrar eller skruvar med ett bestämt vridmoment för noggranna monteringsarbeten. ... För att få korrekt moment måste man hålla momentnyckeln i handtaget. Används momentnyckeln ihop med en kråkfot måste vinkeln mellan dessa vara 90 grader.

Vad används en hylsnyckel till?

Hylsnyckeln är ett verktyg som används för att lossa eller dra åt skruvar och muttrar.

Vad är en Slagringnyckel?

U-ringnycklar har en öppen käft i ena änden och en sluten eller öppen ring i den andra. ... Ringnycklar kan vara flata eller bockade, slutna eller öppna. Blockringnycklar (1) och slagringnycklar (2) är två varianter. Ledhylsnycklar är alltid dubbla och kan ha likadana eller olika gripöppningar i var ände.

Vilken hylsa mutter?

Nyckelvidder

GängaNyckelvidd
skruv ISO 272 mmmutter DIN 934 mm
M1016 (17)17
M1218 (19)19
M1421 (22)22

Vem uppfann hylsnyckel?

Med en momentnyckel kan man dra åt muttrar och skruvar med ett bestämt vridmoment för noggranna monteringsarbeten. Den är oftast i form av en hylsnyckel med särskilda interna mekanismer. Den uppfanns av Conrad Bahr år 1918 när han arbetade för New York City Water Department.

Vad är en Krafthylsa?

Krafthylsor och krafthylsverktyg Det är en hylsa som du fäster vid ditt verktyg - som en skruv- eller mutterdragare - som ger dig möjlighet att lossa på skruven eller muttern. Krafthylsor ger dig nämligen stor extra kraft. Det är inte bara när du ska dra ut hårt sittande bultar som krafthylsan kommer till sin rätt.

Vad är ett Ledhandtag?

Med ett ledhandtag kan du öka vridstyrkan utan ansträngning. Den här varianten från Meec Tools är anpassad för hylsor med fyrkantsfäste och är tillverkad av tåligt Chrome Vanadium-stål.

Vad krävs for att dra åt en mutter?

Vem vill ha en skruv lös? Med en passande skiftnyckeln och hylsnyckeln kan du dra åt skruvar och muttrar ordentligt, och även lossa dem igen om det behövs.

Vad är en hylsa?

Hylsa betyder ungefär detsamma som hölje.