:

Hur stor blir Smällspirea?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stor blir Smällspirea?
  2. Kan man klippa ner Djävulsbuske?
  3. Är Smällspirea vintergrön?
  4. När blommar Smällspirea?
  5. Hur snabbt växer Spireahäck?
  6. Vilken jord till träd i kruka?

Hur stor blir Smällspirea?

Den rödbladiga varianten kallas också för Little Devil eller djävulsbuske. Finns också i sorter som har gula, gröna och röda blad i olika nyanser. Växer upprätt och blir mellan 1-2 meter höga beroende på sort. Växer i zon 1-6 beroende på sort.

Kan man klippa ner Djävulsbuske?

Dessa buskar bör gallras regelbundet, man kan till och med beskära dem ganska kraftigt då de unga skotten har starkaste färgen. Klipp till på vårvintern, ta eventuellt bort gamla, risiga grenar ända nere vid marken.

Är Smällspirea vintergrön?

Den är tyvärr inte vintergrön. Den kan bli uppåt 1,5 meter hög.

När blommar Smällspirea?

Vasformad, upprättväxande buske med yviga grenar som är ympad på en stam. Bladverket har den högsta prydnadsmeriten då det har mörkt purpurfärgade till rödbruna nyanser. Blomningen infaller i juni och består av små vitrosa blommor som sitte...

Hur snabbt växer Spireahäck?

Norskspirea som häck Dessutom växer den mycket snabbt (30-50 cm per år), så du behöver inte vänta länge på att häcken har vuxit till sig.

Vilken jord till träd i kruka?

Välj en näringsrik och fuktighetshållande jord. På våren är det bra att täcka jorden i krukan med kompost eller någon form av gödsel. Gödsla sedan med flytande näring lite då och då under säsongen men bara fram till augusti. Man kan också täcka jordytan med gräs, täckbark eller plantera någon växt som täcker jorden.