:

Hur många nödutgångar behövs?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många nödutgångar behövs?
  2. Vad räknas som utrymningsväg?
  3. Vad ska vara med på en utrymningsplan?
  4. Hur många får vistas i en lokal brand?
  5. Hur lång får en utrymningsväg vara?
  6. Vad är Tr2 trapphus?
  7. Vem tar fram utrymningsplan?
  8. Hur gör man en utrymningsplan?

Hur många nödutgångar behövs?

Det ska som regel finnas minst två utrymningsvägar. Utrymningsvägarna får inte vara blockerade eller låsta på ett sätt som gör dem svåra att öppna.

Vad räknas som utrymningsväg?

En utrymningsväg är en utgång till det fria där värme och rök inte ska kunna påverka de utrymmande. En utrymningsväg kan även omfatta en säker förbindelseväg, som leder till det fria.

Vad ska vara med på en utrymningsplan?

På arbetsplatser bör minst ett anslag med utrymningsplan sättas upp på varje våningsplan. Planen ska visa utrymnings- vägar, hur och när man larmar räddningskår eller annan hjälpinstans. Den ska också ange var manuella larm- utlösningsdon finns och visa var återsamlingsplatsen är.

Hur många får vistas i en lokal brand?

Som en tumregel får max 2,5 personer per kvadratmeter vistas i en lokal. Men för det sammanlagda personantalet kan inte lokalens alla ytor för räknas in. Toaletter, personalutrymmen, ytor med bordsservering, garderober eller andra ytor där det inte är möjligt eller rimligt att gäster vistas ska inte räknas in.

Hur lång får en utrymningsväg vara?

Med hjälp utav förenklad dimensionering bestäms det maximala gångavstånden till utrymningsvägar efter vilken typ av verksamhet samt dess förutsättningar som råder i det tänkta utrymmet. Max tillåtna gångavstånd varierar från 15 m upp till 60 m beroende på verksamhetsklass och förutsättningar.

Vad är Tr2 trapphus?

Trapphus Tr2 ska utformas med avskiljande konstruktion så att brand- och brandgasspridning till trapphuset begränsas.

Vem tar fram utrymningsplan?

Alla våra utrymningsplaner tas fram av erfarna brandkonsulter!

Hur gör man en utrymningsplan?

Här kan du rita din egen utrymningsplan. Ta hjälp av någon vuxen att rita upp din bostad med innerväggar. Sedan ritar du vart ditt rum är och vilken väg du och alla som bor i din bostad ska ta sig ut om det skulle brinna. Kom ihåg att rita två vägar ut om den ena skulle vara blockerad.