:

Hur sprider sig höstsilverax?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sprider sig höstsilverax?
  2. Hur stor blir höstsilverax?
  3. Hur plantera höstsilverax?
  4. När plantera höstsilverax?
  5. Kan man flytta höstsilverax?
  6. Hur snabbt växer höstsilverax?
  7. Är Anisisop perenn?
  8. Kan man ha höstsilverax i kruka?
  9. Vilken jord till höstsilverax?
  10. När plantera Gillenia?

Hur sprider sig höstsilverax?

Kraftfulla blad med struktur Under september skjuter höga, tunna men stadiga stjälkar upp från bladverket och topparna utvecklas till långa blomax. De slår ut som skira blommor i vitt eller rosa vars fina doft sprids i omgivningen.

Hur stor blir höstsilverax?

Höstsilverax 'Brunette' har utsökt mörkt purpurbrunt bladverk som bildar en stor rugge. Täta mörkt rosa blomax som slår ut i gräddvita blommande ax. Den blir ca 150-170 cm hög. Härdighet: Kan odlas i stora delar av landet på skyddad och väldränerad växtplats.

Hur plantera höstsilverax?

Placering av höstsilverax Arten och alla sorter trivs i såväl sol som skugga men behöver god tillgång till vatten och näring. Särskilt fukten är viktig för plantornas utveckling, bland annat för att de ska blomma ordentligt. Bladfärgen blir vackrast och mest intensiv där det är sol en stor del av dagen.

När plantera höstsilverax?

Det går alldeles utmärkt att plantera i hela Sverige under september-oktober.

Kan man flytta höstsilverax?

Den klarar lite soligare växtplats, men då är det viktigt att den inte får torka ut. Föredrar mullrik jord, gärna stenig. Lättodlad. Gillar inte att flyttas runt och kan ta tid att etableras.

Hur snabbt växer höstsilverax?

Man kan räkna med att höstsilverax vanligtvis kräver en eller två år i trädgården innan de börjar blomma. De är kända för att växa rätt långsamt i början. Det fina är med denna perenn är att den kommer tillbaka år efter år, och att den enkelt kan leva i över 10 år.

Är Anisisop perenn?

Ståtlig perenn som sprider en fantastisk doft och blommar in på sensommaren. En fantastisk perenn för alla våra pollinatörer.

Kan man ha höstsilverax i kruka?

Jag har också höstsilverax i krukor sedan flera år. Det funkar alldeles utmärkt och plantorna är stora och fina.

Vilken jord till höstsilverax?

Jord/läge: Silverax behöver humusrik jord som klarar av att hålla sig fuktig samtidigt som den dränerar väl. Blanda in en rejäl mängd kompost eller liknande innan plantering. Silverax mår normalt bäst i halvskugga, men det finns några arter som kan planteras där de får full sol.

När plantera Gillenia?

Gillenia planteras i jord som blandats med ca hälften Ros & perennjord. När den etablerat sig dressa med R-dress tidigt på våren. Gillenia klipps ner tidigt på våren i god tid innan de nya stjälkarna sticker upp. Uppbinding är inte nödvändigt men växtstöd kan behövas för att hålla upp de nedersta grenarna.