:

Hur hög blir en Hängbjörk?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hög blir en Hängbjörk?
  2. I vilken miljö växer Björk?
  3. Var växer björk i Sverige?
  4. Hur högt blir björken?
  5. Hur hög kan en glasbjörk bli?
  6. I vilka länder finns det björkar?
  7. Var i världen växer Björk?

Hur hög blir en Hängbjörk?

Hängbjörk[redigera | redigera wikitext] Hängbjörk (Betula pendula f. tristis) är en form av växtarten vårtbjörk (Betula pendula), med betydligt mer hängande, "slokande" grenar och en klar vit stam med tydliga horisontella tunna band. Ser annars ut som vårtbjörk. Hängbjörkar blir ca 15 meter höga.

I vilken miljö växer Björk?

Vårtbjörken trivs bäst på friska medelgoda skogsmarker, men växer också på torra, sandiga marker, medan glasbjörken behöver mer vatten och växer på fuktig skogs- och hagmark, i kärr och liknande. Lövsprickningen, som är ett tecken på att sommaren är på gång, sker i mitten av maj i de södra delarna av landet.

Var växer björk i Sverige?

Svaret är att björken (vårtbjörk och glasbjörk) är vanlig i nästan hela Sverige. Mest vanlig är den i norra Norrland (Norrbotten och Västerbotten) där den utgör ca 15% av det totala virkesförrådet.

Hur högt blir björken?

Björkarna kan bli omkring 25 m höga och upp till 300 år gamla. Glasbjörk och vårtbjörk är vanliga i hela landet utom i fjällen där fjällbjörken – en underart till glasbjörken – dominerar och dvärgbjörken växer i buskform.

Hur hög kan en glasbjörk bli?

Svar Hej på er! Både vårtbjörk och glasbjörk kan bli omkring 30 m höga. Dvärgbjörk blir däremot inte mycket större än en buske, ca 1 m.

I vilka länder finns det björkar?

Björkar är en allmän benämning på björksläktet (Betula)....Björkar[redigera | redigera wikitext]

En vårtbjörk med gula höstlöv i Österrike.
Systematik
DomänEukaryoter Eukaryota
RikeVäxter Plantae
DivisionFröväxter Spermatophyta

Var i världen växer Björk?

Glasbjörk och vårtbjörk är vanliga i hela landet utom i fjällen där fjällbjörken – en underart till glasbjörken – dominerar och dvärgbjörken växer i buskform. I världen finns omkring 40 arter spridda inom den norra tempererade zonen. En känd icke-svensk björk är den nordamerikanska B.