:

Hur brett får man lasta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur brett får man lasta?
  2. Hur långt får man lasta på bilen?
  3. Hur bred lång och hög får ett fordon vara i Sverige?
  4. Hur bred är en suv?
  5. Hur bred är ett lastbilsflak?
  6. Hur långt får man lasta på släp?
  7. Hur bred last får man ha på släpkärra?

Hur brett får man lasta?

Bred odelbar last Största tillåtna bredd (260 cm) får dock inte överskridas vid transport av plåtar, skivor, byggplattor och liknande tunna lastenheter, inte heller vid transport med containrar, tankar eller andra behållare som innehåller styckegods, vätska, gas eller annan delbar last.

Hur långt får man lasta på bilen?

Se till att lasten inte sticker ut för långt framför takräcket. I sidled får lasten maximalt skjuta ut 20 cm, med en totalbredd om max 260 cm. 24 meter är den maximalt tillåtna längden. Märk ut både fram- och bakflaggor eller liknande i tydliga färger när lasten skjuter ut mer än 1 meter.

Hur bred lång och hög får ett fordon vara i Sverige?

Vägar som är vita på kartan tillåter fordon som är upp till 3,5 meter breda och upp till 12 meter långa. Vissa vägar tillåter fordon som är upp till 3,5 meter breda och upp till 24 meter långa med lasten inräknad.

Hur bred är en suv?

Exteriör

Höjd1652 mm
Längd4425 mm
Bredd1863 mm
Bredd inkl. backspeglar2034 mm
Hjulbas2702 mm

Hur bred är ett lastbilsflak?

Vanligast förekommande i Sverige är bil och släp som tillsammans är 24 meter. Lastutrymmet är då 7,2 meter på dragbilen och 12 meter på släpet med en lastbredd på 2,4 meter.

Hur långt får man lasta på släp?

Last som sticker ut mer än 1 m baktill ska markeras med flagga (eller tygbit) och, i mörker, med röda reflexer och lykta som visar rött ljus bakåt. (Reflexerna lågt placerade för att återkasta skenet från andra fordons halvljus.)

Hur bred last får man ha på släpkärra?

På gator och allmänna vägar får fordonsbredden inklusive last vara högst 260 cm. Lasten får skjuta ut högst 20 cm utanför fordonet. Om lasten är odelbar, till exempel en båt, får bredden vara upp till 310 cm, förutsatt att ekipaget är utmärkt enligt Transportstyrelsens föreskrifter 2010:141.