:

Hur bokföra tilläggsavgift trängselskatt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra tilläggsavgift trängselskatt?
  2. Hur bokföra tilläggsavgift?
  3. Vad händer om man inte betalar trängselskatt?
  4. Är Dröjsmålsavgift Transportstyrelsen avdragsgill?
  5. Hur bokföra Dröjsmålsavgift?
  6. Hur bokföra påminnelseavgift från kund?
  7. Hur bokföra straffavgift Skatteverket?
  8. Vad avgör om ett fordon ska betala trängselskatt?

Hur bokföra tilläggsavgift trängselskatt?

Löpande bokföring Konto 7391 Kostnad för trängselskatteförmån debiteras för trängselskatt som utgör skattepliktig förmån för den anställde. Konto 7333 Ersättning för trängselskatt, skattefri debiteras för ersättning till anställda för trängselskatt som avser egen bil och resor i tjänsten.

Hur bokföra tilläggsavgift?

Kostnader för förseningsavgifter klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69.

Vad händer om man inte betalar trängselskatt?

Tilläggsavgiften är 500 kronor Om betalningen inte bokförts på Transportstyrelsens konto för trängselskatt det datum som står på avin, läggs en tilläggsavgift på. ... Obetalda skattebeslut överlämnas därefter till Kronofogden, som debiterar 600 kronor i grundavgift.

Är Dröjsmålsavgift Transportstyrelsen avdragsgill?

Böter och sanktionsavgifter Böter och offentligrättsliga sanktionsavgifter får inte dras av (9 kap. 9 § IL). Exempel på avgifter som inte är avdragsgilla är företagsböter, övertidsavgifter, lagringsavgifter samt förseningsavgifter och skattetillägg enligt 48 och 49 kap. SFL.

Hur bokföra Dröjsmålsavgift?

Påminnelseavgiften bokförs på konto 6990 (Övriga externa kostnader).

Hur bokföra påminnelseavgift från kund?

En intäkt som avser en påminnelseavgift klassificeras normalt som en fakturerad kostnad eftersom den här avgiften syftar till att kompensera för kostnader i samband med indrivning av kundfordringar. I baskontoplanen bokförs påminnelseavgifter i kontogrupp 35.

Hur bokföra straffavgift Skatteverket?

Kostnader för förseningsavgifter och skattetillägg klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69.

Vad avgör om ett fordon ska betala trängselskatt?

Vilka ska betala trängselskatt? Skatten betalas av de som har en bil som är registrerad i vägtrafikregistret eller som brukas med saluvagnlicens. Det är ägaren till bilen som ska betala skatt, alltså den som är skriven som ägare i vägtrafikregistret eller den som står som licenstagare.