:

Hur bokföra man friskvård?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra man friskvård?
  2. Hur bokföra naprapat?
  3. Hur bokföra friskvård aktiebolag?
  4. Hur får man ut friskvårdsbidrag?
  5. Hur bokförs rehabilitering?
  6. Kan man ta gymkort på företaget?
  7. Hur gör du Friskvård i enskild firma?
  8. Hur ska du bokföra friskvårdsbidrag?
  9. Kan du dra av Friskvård i en firma rakt av?
  10. Hur bokförs friskvård på konto 7699?

Hur bokföra man friskvård?

Friskvård bokförs på konto 7699 (Övriga personalkostnader). I exemplet nedan har en anställd laddat upp ett underlag för gymkort som utlägg. Den anställde har 2 000 kr i friskvårdsbidrag och har skrivit in denna totalsumman på utlägget.

Hur bokföra naprapat?

Även utgifter för förebyggande behandling kan vara avdragsgillt. Exempel: Ett företag har betalat en massage för en anställd. Kostnaden på 499 kr är avdragsgill då det finns ett intyg som styrker den anställdes behov av rehabilitering. Om betalningen har skett från företagskontot görs bokföringen i Autokonteringen.

Hur bokföra friskvård aktiebolag?

Du bokför friskvårdsbidraget på konto 7699 Övriga personalkostnader. Motkontot är 2440 leverantörsskulder. Momsen är avdragsgill så den tar du med i konteringen och anger momsen för inköp, konto 2641.

Hur får man ut friskvårdsbidrag?

Du får ersättning i efterhand när du visar kvitto På vissa arbetsplatser fungerar friskvårdsbidrag på så sätt att du själv lägger ut pengar för den fysiska aktiviteten som du vill utöva, för att sedan mot uppvisat kvitto pengar av arbetsgivaren.

Hur bokförs rehabilitering?

Löpande bokföring Avdragsgilla rehabiliteringskostnader debiteras konto 7621 Sjuk- och hälsovård, avdragsgill och icke avdragsgilla kostnader debiteras konto 7622 Sjuk- och hälsovård, ej avdragsgill, sjuk- och hälsovård (BAS 2021). Se uppslagsordet Rehabilitering i Rätt Skatt och Rätt Arbetsrätt.

Kan man ta gymkort på företaget?

Den springande punkten är nämligen att kostnader för friskvård endast är avdragsgilla om de avser anställda i företaget. Det betyder att en egenföretagare som driver sin verksamhet som aktiebolag kan dra av kostnaden för sitt gymkort eftersom han eller hon betraktas som anställd i bolaget.

Hur gör du Friskvård i enskild firma?

  • Friskvård i enskild firma – så gör du Att dra av friskvård i enskild firma rakt av är förbjudet. Däremot kan du som har en egen firma få göra avdrag för “motionsaktiviteter” i rehabiliterande och/eller förebyggande syfte. Några exempel på såna aktiviteter är styrketräning, yoga och simning.

Hur ska du bokföra friskvårdsbidrag?

  • Ska du bokföra friskvårdsbidrag kan du använda mallen Friskvård. Där får du själv skriva in summan moms. Friskvård bokförs på konto 7699 (Övriga personalkostnader). I exemplet nedan har en anställd laddat upp ett underlag för gymkort som utlägg.

Kan du dra av Friskvård i en firma rakt av?

  • Att dra av friskvård i enskild firma rakt av är förbjudet. Däremot kan du som har en egen firma få göra avdrag för “motionsaktiviteter” i rehabiliterande och/eller förebyggande syfte. Några exempel på såna aktiviteter är styrketräning, yoga och simning.

Hur bokförs friskvård på konto 7699?

  • Friskvård bokförs på konto 7699 (Övriga personalkostnader).