:

Hur bokförs en upplupen intäkt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokförs en upplupen intäkt?
  2. Hur bokföra Löneskuld?
  3. Vad menas med Interimsskuld?
  4. När ska man ta upp en intäkt?
  5. Vad menas med en upplupen kostnad?

Hur bokförs en upplupen intäkt?

En upplupen intäkt klassificeras på grund av sin kortfristiga natur som en omsättningstillgång och bokförs normalt i kontogrupp 17. En upplupen intäkt återförs när varuleveranser eller utförda tjänster har fakturerats eller omvandlats till likvida medel och då reduceras den upplupna intäkten i kontogrupp 17.

Hur bokföra Löneskuld?

I detta fall bokförs lönen i bokslutet genom debitering av lönekontot och kreditering av kontot för upplupna kostnader. För delägaren realiseras lönen som skattepliktig inkomst det skatteår under vilket lönen bokförts som skuld i bolagets bokföring, om bolaget är solvent vid tidpunkten då skulden bokförs.

Vad menas med Interimsskuld?

Interimsskulder. Interimsskulder är förutbetalda intäkter och upplupna kostnader.

När ska man ta upp en intäkt?

Alla fordringar räknas som en intäkt i din verksamhet, även om du inte har fått betalt. Du ska ta upp alla fordringar du har vid inkomstårets slut till beskattning. Din kundfordran har vanligen uppstått när du levererade varan eller när du utförde ett arbete.

Vad menas med en upplupen kostnad?

Inom redovisning är en upplupen kostnad sådan kostnad som hör till bokslutsåret, men där företaget varken fått faktura eller betalat för tjänsten eller varan före bokslutsdagen. En upplupen kostnad redovisas som en interimsskuld.