:

Hur bokföra inköp från Norge?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokföra inköp från Norge?
  2. Hur bokföra inköp från Irland?
  3. Hur bokföra inköp från land utanför EU?
  4. Hur bokföra inköp av tjänst från land utanför EU?
  5. Hur bokföra inköp varor EU?

Hur bokföra inköp från Norge?

I baskontoplanen bokförs varuinköp i kontogrupp 40, reduktioner av inköpspriser bokförs i kontogrupp 47 och lagerförändringar bokförs i kontogrupp 49. Det momspliktiga beloppet vid import av varor bokförs i kontogrupp 45. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokföra inköp från Irland?

Det momspliktiga beloppet för inköp av tjänster från ett annat EU-land än Sverige bokförs normalt i kontogrupp 45. Övriga externa kostnader bokförs i kontoklass 5 och 6. Utgående och ingående moms bokförs i kontogrupp 26.

Hur bokföra inköp från land utanför EU?

I fältet Momspliktiga inköp väljer du Inköp av varor från land utanför EU (kod 50). I nästa fält anger du i vilken ruta (60, 61 eller 62) den utgående momsen ska redovisas. Beskattningsunderlaget i ruta 50 utgår ifrån att Inköpskostnad (Belopp) och Beskattningsunderlag är samma.

Hur bokföra inköp av tjänst från land utanför EU?

Vid inköp av tjänster från en näringsidkare i utlandet (import) skall utgiften redovisas som "Inköp av tjänster från ett land utanför EU" i ruta 22 i skattedeklarationen för moms om reglerna om omvänd skattskyldighet tillämpas.

Hur bokföra inköp varor EU?

Inköpet av varorna, som skulle ha haft 25% moms i Sverige, bokförs på konto 40 Inköp varor 25% EU (beroende på vilken kontoplan du använder), med momskod 200. Eftersom momskod 200 används tillsammans med inköpskontot kommer en beräknad utgående moms och en beräknad ingående moms att bokföras per automatik.