:

Hur bokför man postbox?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bokför man postbox?
  2. Vad ingår i kontorsmaterial?
  3. Hur bokföra inköp av skrivare?
  4. Hur bokför man frimärken?
  5. Vad ingår i förbrukningsmaterial?

Hur bokför man postbox?

Du kan utan problem lägga kostnaden under Tele och Post [6200] eller underkonto Postbefordran [6250] eftersom den är relaterad posten. Alternativt kan man lägga denna, och liknande mindre kostnader på Övriga externa tjänster [6590] eller Övriga externa kostnader [6990].

Vad ingår i kontorsmaterial?

Kontorsmaterial är mindre förbrukningsartiklar som används på ett kontor och inventarier såsom skrivbord och kontorsstolar räknas inte som kontorsmaterial. Kontorsmaterial är exempelvis toner till skrivaren, papper, almanackor, post-it lappar, pennor, linjaler och hålsslagare.

Hur bokföra inköp av skrivare?

Vid bokföringen av årets avskrivning bokför du mellan ett konto med anskaffningsvärde såsom exempelvis konto 1210 mot ett tillhörande avskrivnings konto såsom 1219 för att hålla koll på den ekonomiska värdet för just den tillgången.

Hur bokför man frimärken?

Löpande bokföring Frimärken och paketporto debiteras normalt kontogrupp 62 Tele och post alternativt konto 6250 Postbefordran (BAS 2021). Portokostnader som avser varudistribution med postfrakt debiteras däremot konto 5710 Frakter, transporter och försäkringar vid varudistribution.

Vad ingår i förbrukningsmaterial?

Material som har kort livslängd på ett år eller mindre och av obetydligt värde. Det kan både vara varor som förbrukas såsom batterier, glödlampor och papperspåsar, men även material som används i tillverkning, men som ej är en del av själva varan såsom klister, knappar och hinkar.