:

Hur får man tid hos ortoped?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man tid hos ortoped?
  2. Vad är en ortoped?
  3. Vad kostar det att gå till en ortoped?
  4. Hur fungerar en remiss?
  5. När går man till en ortoped?
  6. Hur jobbar en ortoped?

Hur får man tid hos ortoped?

På en del mottagningar krävs alltid en remiss från en läkare för att en tid. Vilka mottagningar som kräver remiss varierar och därför bör du ta reda på hur det fungerar på den mottagning du vill komma till. Vilka regler som gäller för remiss bestämmer varje region själv.

Vad är en ortoped?

En ortoped är en läkare som har specialiserat sig på sjukdomar i rörelseapparaten. Hit räknas skelett, muskler och leder. Eftersom artros påverkar lederna så kan den som drabbas av artros i vissa fall komma i kontakt med den här typen av läkare.

Vad kostar det att gå till en ortoped?

DU BETALAR Det är samma taxa som i övrig offentlig vård vad gäller ortopedi, dvs i dagsläget 400 kronor i patientavgift och frikort gäller. För rehabilitering gäller andra regler och du betalar 400 kr för nybesök och 400 kronor för återbesök.

Hur fungerar en remiss?

En remiss är en handling som utgör beställning av en tjänst eller begäran om övertagande av vårdansvar för en patient. Remissen redogör för symtom och tidigare sjukdom och ska vara av sådan kvalitet att mottagande vårdgivare kan bedöma det medicinska behovet.

När går man till en ortoped?

Har du sjukdom eller smärta i skelett eller rörelseorgan och du vill ha en diagnos ställd bör du söka hjälp hos en ortoped. Om du behöver hjälp att prova ut ett hjälpmedel som till exempel en ortos, protes, skor eller ortopediska fotbäddar, söker du däremot hjälp av en ortopedingenjör på en ortopedteknisk avdelning.

Hur jobbar en ortoped?

Inom området ortopedi arbetar läkarna med behandling, vård och rehabilitering av patienter med skador och sjukdomar i exempelvis leder, muskler och skelett. En ortoped jobbar främst kirurgiskt, så bedömning av den som har artros sker främst utifrån behov av operation.