:

Kan man få studiebidrag om man läser en kurs?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man få studiebidrag om man läser en kurs?
  2. Får man studiebidrag om man läser på komvux?
  3. Får man studiebidrag när man läser på högskola?
  4. Kan man få CSN om man läser SFI?
  5. Vad innebär det att läsa på halvfart?
  6. Hur många poäng är en termin på universitetet?
  7. Hur mycket studiebidrag får man universitet?
  8. Vad är det studiemedel?

Kan man få studiebidrag om man läser en kurs?

Registrera dig igen när du läser om kurser på högskola Du kan få studiemedel för att läsa om en kurs på högskola som du inte klarat, men då måste du omregistrera dig på kursen. Du kan bara studiemedel för de poäng du inte tidigare klarat av kursen.

Får man studiebidrag om man läser på komvux?

Du som läser på komvux kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden). Studiemedlet är skattefritt och pensionsgrundande. För att studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN. Studiemedlen består av två delar: bidrag och lån.

Får man studiebidrag när man läser på högskola?

Studiemedel består av två delar - ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Studiemedel är till för dig som studerar på till exempel högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola. Om du läser på grundskole- eller gymnasienivå kan du studiemedel från och med hösten det år du fyller 20.

Kan man få CSN om man läser SFI?

Nej, du kan inte få studiestöd. Det är din hemkommun som står för din skolgång och ersättning när du studerar på SFI-nivå.

Vad innebär det att läsa på halvfart?

För en utbildning på halvfart ska du lägga ca 20 timmar i veckan på studier. Det tar alltså dubbelt så lång tid att läsa en kurs på halvfart som det tar att läsa samma kurs på helfart. En termin med studier på halvfart ger 15 högskolepoäng om du klarar alla moment.

Hur många poäng är en termin på universitetet?

En termin är vanligen 20 veckor. Det innebär att du måste läsa 30 högskolepoäng för att få fullt studiemedel hela terminen. På vissa utbildningar är terminen längre än 20 veckor, och då kan vi göra undantag. På komvux behöver du läsa 20 poäng per vecka för att få rätt till studiemedel för heltidsstudier.

Hur mycket studiebidrag får man universitet?

Om du studerar med studiemedel

StudietaktBidrag, krTotalt, kr
Heltid, 100 procent8402 772
Deltid, 75 procent6322 081
Deltid, 50 procent4151 386

Vad är det studiemedel?

CSN är den myndighet i Sverige som har hand om studiestöd, hemutrustningslån och körkortslån. Med hjälp av studiestödet kan alla i Sverige studera, oavsett vilken social, ekonomisk och geografisk bakgrund en person har.