:

Varför vill man sälja en fordran?

Innehållsförteckning:

  1. Varför vill man sälja en fordran?
  2. Vem köper privata skulder?
  3. Har en fordran?
  4. Vad menas med kvittning?
  5. Vad är förfallna fordringar?
  6. Kan en skuld preskriberas?

Varför vill man sälja en fordran?

Att sälja fordringar är ett behändigt sätt att få en snabb och säker betalning för fakturor som kunden inte har betalt i tid och som det inte heller är helt säkert att kunden kommer att betala i framtiden. Sälj dina fakturor till oss om du vill omvandla förfallna fordringar till pengar med en gång.

Vem köper privata skulder?

Jo det finns företag som köper privata skulder. Oftast handlar det om företag som köper andra företags skulder men undantag kan givetvis göras för privatpersoner i enskilda fall, du får höra dig för vad som gäller för just det bolaget du kontaktar.

Har en fordran?

En rätt för en person att få en viss prestation (exempelvis betala pengar) av en annan person. Den person som har rätt att få prestationen kallas vanligen borgenär (alternativt fordringsägare eller kreditor).

Vad menas med kvittning?

Kvittning innebär att en gäldenär som har en motfordran hos en borgenär får kvitta (avräkna) sin fordran mot sin skuld till borgenären. Fordringarna upphör att gälla till den del de täcker varandra. Kvittningen blir då att jämställa med en betalning.

Vad är förfallna fordringar?

Att motfordran ska vara förfallen är en av de allmänna kvittningsförutsättningar som måste föreligga för att kvittning ska vara möjlig. Att fordran ska vara förfallen betyder att förfallodatumet (sista dag att betala fordringen) har inträffat.

Kan en skuld preskriberas?

Om du har köpt en vara eller tjänst av ett företag, har företaget rätt att kräva betalning i upp till tre år. Efter tre år kan företaget inte längre kan kräva pengarna av dig – skulden preskriberas. Men ibland förlängs den så kallade preskriptionstiden och den som vill ha betalt får mer tid på sig.