:

Får man skicka knivar på posten?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skicka knivar på posten?
  2. Kan man skicka parfym?
  3. Får man skicka ammunition?
  4. Kan man posta kakor?
  5. Får man skicka surströmming med posten?
  6. Vad får jag inte skicka till USA?

Får man skicka knivar på posten?

”När det gäller knivar så kan man sammanfatta det med att, allt som är vasst, taggigt eller spetsigt, faller in under begreppet vapen i Postens villkor. Denna förändring att klassa knivar som förbjudet innehåll (vapen) genomfördes 2010-01-01.

Kan man skicka parfym?

Gåva med parfym Du kan ta emot parfym som har skickats till dig som en gåva från ett land utanför EU utan att betala tull, moms eller annan skatt om den är värd 500 kronor eller mindre och inte överstiger mängden nedan. I värdegränsen på 500 kronor inkluderas även andra gåvor som eventuellt finns i samma paket.

Får man skicka ammunition?

Skickas vanligtvis med Schenker. Observera att Ammunition, krut och tändhattar har speciella bestämmelser och skickas med tillägg enligt nedan. Om försändelsen överstiger brevgränserna. Max 20 kg inklusive tillägg för Ammunition, krut och tändhattar.

Kan man posta kakor?

Om du vet att din mottagare älskar bakelser med grädde, vaniljkräm eller något annat smaskigt som fyllning kan du skicka det som present. Det gäller bara att hitta ett lokalt konditori eller bageri i närheten av din vän. En tjänst som har över 300 anslutna bagare är Cake it Easy.

Får man skicka surströmming med posten?

surströmming, gälla och många länder har importrestriktioner. Se vad som gäller för respektive land. Det är avsändaren som ansvarar för att innehållet i en försändelse är tillåtet att skicka.

Vad får jag inte skicka till USA?

Undantag: Alkoholhaltiga drycker och parfymer innehållande alkohol. Cigarrer eller cigaretter är ej tull/skatte- befriade. Cigarrer av Kubanskt ursprung får ej sändas till USA. Tullprocedurer för fisk och djurliv kan krävas om produkten härstammar från djurriket eller innehåller delar av djur.