:

Är det ok att röka på balkong?

Innehållsförteckning:

  1. Är det ok att röka på balkong?
  2. Får man röka på balkongen hyresrätt?
  3. Får man röka på balkongen ÖBO?
  4. Får man röka på balkongen 2020?
  5. Får man röka på balkongen Wallenstam?

Är det ok att röka på balkong?

Ja, det är tillåtet att röka på balkongen, men du får inte störa dina grannar. Var den gränsen går kan vara svårt att säga direkt. Rökning från till exempel balkonger är inte en så allvarlig störning att fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen normalt kan förbjuda den.

Får man röka på balkongen hyresrätt?

Den som bor i en hyresrätt eller bostadsrätt har därför rätt att röka i sin lägenhet eller på sin balkong. Däremot kan den som ansvarar för flerbostadshuset införa frivilliga rökförbud, som innebär att till exempel utrymmen som loftgångar och trapphus blir rökfria.

Får man röka på balkongen ÖBO?

Du får använda elgrill på balkongen. Grill med öppen låga är inte tillåtet eftersom att risken för brand är alldeles för stor. Använd gärna gården och våra grillplatser om du ska grilla. Då är risken minst för att du stör dina grannar med os och rök.

Får man röka på balkongen 2020?

Det finns inget som förbjuder rökning på balkonger i lagens mening, men man får däremot inte röka i sådan omfattning och på ett sätt att grannarna stör. ... Om du själv vill röka på din balkong bör du tänka på att grannarna kan in röken i sin lägenhet och bli störda. Anpassa din rökning efter det.

Får man röka på balkongen Wallenstam?

Nyheter Ännu ett bostadsbolag inför rökförbud. Från och med årsskiftet skriver Wallenstam in ett sådant i alla hyreskontrakt som avser nybyggen. Konkret innebär detta att man vare sig får röka i själva lägenheten, på balkongen eller vid uteplatser. ...