:

Får man skjuta fyrverkerier på nyår?

Innehållsförteckning:

  1. Får man skjuta fyrverkerier på nyår?
  2. Får man skjuta fyrverkerier när som helst?
  3. Vilka fyrverkerier är olagliga?
  4. När får man skjuta fyrverkerier Helsingborg?
  5. När får man skjuta fyrverkerier Sundsvall?
  6. Vilken tid får man skjuta fyrverkerier?
  7. Vilka tider får man skjuta fyrverkerier?

Får man skjuta fyrverkerier på nyår?

Vanligen behövs det inte tillstånd för att skjuta fyrverkerier på nyår, men i till exempel tätorter kan det behövas även då. Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. Kontakta kommunen eller polisen om du är osäker på om det krävs tillstånd på en viss plats.

Får man skjuta fyrverkerier när som helst?

Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas. Detta följer av 3 kap. ... Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras.

Vilka fyrverkerier är olagliga?

Sedan 2002 rådet det så kallat ”smällarförbud” i Sverige. Smällare får endast användas av den som har rätt utbildning och särskilt tillstånd från kommunen. Det krävs inget tillstånd för tomtebloss, partypoppers och liknande mindre produkter som är avsedda att användas inomhus.

När får man skjuta fyrverkerier Helsingborg?

I Helsingborg får vi endast fyra av fyrverkerier mellan klockan 16:00 på nyårsafton och 04:00 på nyårsdagen. Under all övrig tid måste du ha tillstånd från polisen. Tänk på att du måste vara 18 år för att köpa och använda fyrverkerier.

När får man skjuta fyrverkerier Sundsvall?

Användandet av pyrotekniska varor tillåts inom Sundsvalls kommun på nyårsafton och sista april från 21.00 till 01.00 därpå följande dag. Det är dock förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från sjukhus och vårdinrättningar, se bilaga 4 A-G.

Vilken tid får man skjuta fyrverkerier?

Polistillstånd krävs för att skjuta fyrverkeri under andra tider. Om du vill skjuta raketer på offentlig plats vid någon annan tidpunkt än på nyårsafton från klockan 18.00 till nyårsdagen klockan 02.00 måste du ha polisens tillstånd.

Vilka tider får man skjuta fyrverkerier?

Användandet av så kallade pyrotekniska varor regleras både i nationella lagar och i lokala bestämmelser för Växjö kommun. Viktigast att tänka på är att ingen under 18 år får använda fyrverkerier och att de bara får skjutas under några timmar på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton.