:

Hur hög är kostnadsräntan på skattekontot?

Innehållsförteckning:

  1. Hur hög är kostnadsräntan på skattekontot?
  2. Hur många procent av räntan får man tillbaka på skatten?
  3. När ska extra skatt betalas in?
  4. När börjar ränta räknas på kvarskatt?
  5. Vad är Intäktsränta?
  6. Hur beräknas ränta på kvarskatt?

Hur hög är kostnadsräntan på skattekontot?

Om betalning inte sker i rätt tid och det blir underskott på skattekontot beräknas hög kostnadsränta, d.v.s. en räntesats som motsvarar basränta plus 15 procentenheter (d.v.s. lägst 16,25 %) från och med dagen efter den dag beloppet senast skulle ha varit bokfört på skattekontot.

Hur många procent av räntan får man tillbaka på skatten?

Det betalas räntaskatteåterbäringen Räntan räknas inte med i den summa som visas i beskattningsbeslutet utan den läggs till återbäringsbeloppet i samband med utbetalningen. Räntan för år 2022 är 0,5 %.

När ska extra skatt betalas in?

Betala in det belopp som överstiger 30 000 kronor så att det finns på Skatteverkets bankgiro senast den 12 februari 2021. Betala resterande del så att den finns på Skatteverkets bankgirokonto senast den .

När börjar ränta räknas på kvarskatt?

Kvarskatt på mer än 30 000 kr De resterande 30 000 kr ska du sedan betala senast den 3:e i femte månaden efter beskattningsårets utgång (se ovan). För den som har kalenderår som beskattningsår börjar ränta beräknas på det överskjutande beloppet från och med 13 februari 2021.

Vad är Intäktsränta?

Intäktsränta är den ränta som tillgodoräknas en kontoinnehavare när det finns ett överskott på skattekontot.

Hur beräknas ränta på kvarskatt?

Räntesats. Kostnadsräntan på kvarskatt är för närvarande 1,25% (basräntan) fram till förfallodagen (se nedan). Efter förfallodagen är räntan basräntan plus 15 procentenheter, dvs 16,25% för närvarande.