:

Hur räknas semester under permittering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur räknas semester under permittering?
  2. Kan man permittera under semester?
  3. Måste jag ta ut semester under Korttidspermittering?
  4. Hur länge gäller Permitteringsstödet?
  5. Vad gäller vid Korttidspermittering och semester?
  6. Får man jobba någon annanstans på sin semester?

Hur räknas semester under permittering?

Du kommer inte att få färre semesterdagar, permitteringen kommer inte att påverka din semesterlön och du kan ansöka om semester som vanligt. Om arbetstagaren har en planerad obetald semester har arbetstagaren rätt att avstå ifrån den, du kan därför inte tvingas till obetald semester under permitteringen.

Kan man permittera under semester?

Semester under permittering Du kan också ta semester under den tid du är permitterad. För den tiden betalar arbetsgivaren lön för semestertid. Om du får lön för semestertid som baserar sig på heltidsarbete har du inte rätt till dagpenning för dessa semesterdagar.

Måste jag ta ut semester under Korttidspermittering?

Frågan om när du får ta ut semester påverkas inte av om korttidsarbete är aktuellt. Grundregeln i semesterlagen är att semestern ska tas ut under sommarmånaderna, juni till augusti. Det kan även finnas regler i ditt kollektivavtal som skiljer sig från semesterlagen och då gäller avtalets regler.

Hur länge gäller Permitteringsstödet?

Korttidspermitteringsreglerna införs från och med den och gäller året ut. Permitteringsstödet finns tillgängligt för ansökan den och kan beviljas för sex månader med möjlighet till förlängning i tre månader.

Vad gäller vid Korttidspermittering och semester?

Semesterintjänande och uttag av semester berörs inte av korttidspermittering. Det är reglerat i det centrala avtalet och i lagen om korttidspermittering. Det innebär att både intjänande och uttag av betalda semesterdagar utgår från din ordinarie lön på 100 % innan korttidspermitteringen.

Får man jobba någon annanstans på sin semester?

Du får inte arbeta hos en annan arbetsgivare under din semester om inte din ordinarie arbetsgivare har godkänt det. ... Om du arbetar hos en annan arbetsgivare under din semester kan det innebära att du inte får din återhämtning, vilket kan påverka din arbetsprestation hos din ordinarie arbetsgivare.