:

Hur är det jobb som truckförare?

Innehållsförteckning:

 1. Hur är det jobb som truckförare?
 2. Hur mycket tjänar man som truckförare?
 3. Vart kan man jobba som truckförare?
 4. Kan en truckförare dömas för fortkörning?
 5. Är det lätt att få jobb som truckförare?
 6. Varför vill du jobba som truckförare?
 7. Hur mycket tjänar man på ICA lagret?
 8. Hur mycket tjänar man som busschaufför?
 9. Vad innefattar Truckförarutbildning?
 10. Får man fängelse för fortkörning?

Hur är det jobb som truckförare?

Din huvuduppgift som truckförare är att sköta logistik och frakt av gods och material, från en plats till en annan. Eftersom att arbetsuppgifterna varierar är det ett roligt och fysiskt omväxlande jobb ofta i ett högt tempo.

Hur mycket tjänar man som truckförare?

Som truckförare tjänar man i genomsnitt ca 30700 kr i lön i månaden. I lönetabellen nedan kan du se den genomsnittliga löneutvecklingen för truckförare, landet över.

Vart kan man jobba som truckförare?

Truckförare arbetar på industrilager, lagerterminaler, lastbilscentraler eller stora lager hos grossister inom handeln. Man arbetar också i hamnar, godsterminaler och sågverk. Det är vanligt att truckförare är anställda av bemanningsföretag.

Kan en truckförare dömas för fortkörning?

Enligt Trafikskadelagen är därför trucken ett motorfordon. Fordon som omfattas av Trafikskadelagen måste vara trafikförsäkrade. En truck ska alltså vara trafikförsäkrad. oaktsamhet kan han eller hon dömas till fängelse för grov vårdslöshet i trafik.

Är det lätt att få jobb som truckförare?

För att köra truck måste man ha fyllt 18 år och ha utbildningsintyg för truckförare, så kallat ”truckkort”. Utbildning finns inom gymnasiet på Fordons- och transportprogrammet. ... Har man redan truckkort är det lättare att anställning, har man även B-körkort är det ofta en stor fördel.

Varför vill du jobba som truckförare?

Ett stort behov av truckförare Många företag behöver en eller flera personer som kan manövrera de fordon som används för att lasta, lyfta och flytta. På lagret så måste man ju ha truckar men även vanliga varuhus och andra arbetsplatser drar nytta av folk som har truckkort och som kan göra arbetet smidigt och effektivt.

Hur mycket tjänar man på ICA lagret?

Jag jobbar deltid (20h/veckan) och tjänar kring 11-12k rent i månaden. Jag har jobbat på ica lagret sen slutet av januari 2007. Jag är 22år gammal och har grundlön på 103.90kr/h. Med mitt ackord så tjänar jag kring 115-120kr/h.

Hur mycket tjänar man som busschaufför?

Vad får jag i lön som bussförare? Ingångslönen som bussförare är 25 771 kronor i månadslön om du arbetar 100%. Om du är timanställd är lönen 148:11 kronor per timme. Från och med är ingångslönen som bussförare 26 271 kronor i månadslön om du arbetar 100%.

Vad innefattar Truckförarutbildning?

TLP 10-utbildningen ger truckföraren goda kunskaper om och färdigheter i:

 • risker- och säkerhetsbestämmelser.
 • trafikbestämmelser.
 • truckens arbetssätt, stabilitet och belastningsgränser.
 • truckens konstruktion och de vanligaste trucktyperna.
 • hantering av farligt gods.
 • säkerhetskontroll och daglig tillsyn.
 • ergonomiskt arbetssätt.

Får man fängelse för fortkörning?

Straffet. Straffet för brott mot trafikförordningen i form av hastighetsöverträdelse (”fortkörning” i folkmun) är penningböter. Beloppet bestäms efter hur många km/h över hastighetsgränsen föraren kört. ... I särskilt allvarliga fall kan fortkörningen bedömas som grov vårdslöshet i trafik.