:

Är det svårt att få jobb som mäklare?

Innehållsförteckning:

  1. Är det svårt att få jobb som mäklare?
  2. Är det kul att jobba som mäklare?
  3. Varför jobba som mäklare?
  4. Vilken utbildning krävs för att bli mäklare?
  5. Vilka jobb är svårast att få?
  6. Hur mycket tjänar man som mäklare?
  7. Hur är det att jobba som mäklare?
  8. Hur blir man mäklare inom finans?
  9. Vad tjänar en finansmäklare?
  10. Vilket program ska jag välja om jag vill bli mäklare?

Är det svårt att få jobb som mäklare?

Varför jobba som mäklare? ... Efter att man är klar med att utbilda sig till mäklare privat är det sällan svårt att få jobb. Däremot behöver man vara en relativt tävlingsinriktad person och ha förmågan att “knyta säcken” och objektet till försäljning. Man bör kunna tala för sin sak och vara social och utåtriktad.

Är det kul att jobba som mäklare?

Om man inte störs av att arbeta obekväma arbetstider, är fastighetsmäklare ett roligt jobb, menar Ingrid Eiken. – Man får träffa mycket människor, och det är ett fritt och varierat jobb, säger hon.

Varför jobba som mäklare?

En fastighetsmäklare kan och får sälja både friköpta hus, fastigheter och bostadsrätter. Mäklaren förväntas vara expert på bostadsmarknaden och hur en försäljning av en bostad går till. Denna expertis hjälper bostadssäljare att få så mycket betalt som möjligt för sin bostad.

Vilken utbildning krävs för att bli mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vilka jobb är svårast att få?

I prognoserna över arbetsmarknaden kommande år och på fem års sikt spås det vara svårt att få jobb inom exempelvis försäljning, ekonomi och administration, inköp och marknadsföring och kulturbranschen. Yrken där konkurrensen kan variera är inom hotell- och restaurangbranschen, socialt arbete och transport.

Hur mycket tjänar man som mäklare?

Medellön för mäklare En vanlig inkomst för en fastighetsmäklare i Sverige ligger på mellan 300 000-500 000 kronor per år. Men variationerna är stora; vissa mäklare tjänar över 200 000 kronor per månad, medan andra tjänar under 30 000 kronor i månaden.

Hur är det att jobba som mäklare?

En fastighetsmäklare förmedlar kommersiella fastigheter, villor, fritidshus, bostadsrätter och tomträtter. Fastighetsmäklarens uppgift är att förmedla kontakter mellan köpare och säljare. Du sköter förhandlingarna mellan parterna och upprättar kontrakt när parterna kommit överens.

Hur blir man mäklare inom finans?

Mäklare inom finans eller aktiemäklare har oftast en civilekonom- eller civilingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi. Efter man tagit sin högskoleexamen gör man en så kallad "SwedSec-utbildning" och får en specialistlicens.

Vad tjänar en finansmäklare?

Som högt uppsatt chef inom finans, bank eller försäkring har du en medellön på 120 400 kronor i månaden. Det motsvarar en barnskötares lön i över fem månader. Som finansmäklare tjänar du en medellön på 91 300 kronor i månaden.

Vilket program ska jag välja om jag vill bli mäklare?

Vad kul att du vill bli mäklare! För mäklarutbildningar behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi.