:

Vad innebär det att vara Mäklarassistent?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innebär det att vara Mäklarassistent?
  2. Hur mycket tjänar en Fastighetsmäklarassistent?
  3. Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?
  4. Vilken utbildning krävs för att bli fastighetsmäklare?
  5. Vad gör en Fastighetsassistent?
  6. Kan man läsa till mäklare på distans?
  7. Vad tjänar en Säljkoordinator?
  8. Hur mycket tjänar en ekonomiassistent?
  9. Hur lång tid tar det att bli mäklare?

Vad innebär det att vara Mäklarassistent?

Som mäklarassistent erbjuds du en varierad vardag där du deltar vid visningar och kundmöten, stöttar våra fastighetsmäklare under försäljningen och har möjlighet till ett stort kreativt ansvar och påverkan i bobutiken.

Hur mycket tjänar en Fastighetsmäklarassistent?

34 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?

För att komma in på en utbildning krävs som lägst gymnasiekompetens, helst med bra kunskaper i matematik. Även goda kunskaper i datakunskap rekommenderas. Det anses också fördelaktigt att ha läst juridik, ekonomi (eller företagsekonomi) och administration, men det är som sagt inget måste.

Vilken utbildning krävs för att bli fastighetsmäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Vad gör en Fastighetsassistent?

Lägga beställningar och göra registreringar i vårt fastighetssystem. Hantera avdelningens funktionsbrevlådor. Ta fram underlag och statistik till rapporter och möten. Hantera diarieföring för avdelningen.

Kan man läsa till mäklare på distans?

distans kan du välja fristående kurser och därmed plocka ihop din egen mäklarutbildning. Du måste vara mycket uppmärksam på att du läser vissa kurser och att de inte överlappar varandra. Det är viktigt att du slutför kurserna och att du får ett betyg, då det krävs för att kunna få en licens som fastighetsmäklare.

Vad tjänar en Säljkoordinator?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201638 800 kronor43 800 kronor
201737 500 kronor44 400 kronor
201840 100 kronor45 200 kronor
201937 800 kronor44 700 kronor

Hur mycket tjänar en ekonomiassistent?

Marknadslön för Ekonomiassistent Marknadslönen för en ekonomiassistent ligger 2021 mellan 29 000 och 35 000 kronor per månad.

Hur lång tid tar det att bli mäklare?

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare ska du ha gått en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik.