:

Vad finns det för jobb inom media?

Innehållsförteckning:

 1. Vad finns det för jobb inom media?
 2. Vad gör en Kommunikationsstrateg?
 3. Vad gör en kommunikationsansvarig?
 4. Hur mycket tjänar en informatör?
 5. Vad gör man för att bli programledare?
 6. Vad tjänar en Kommunikationsstrateg?
 7. Vad gör en kommunikatör i kommunen?
 8. Vad gör en kommunikatör på kommunen?
 9. Vad gör en kommunikatör UF?
 10. Vad tjänar en kommunikatör i Stockholm?

Vad finns det för jobb inom media?

Yrken inom kultur, media och design

 • Art director. Bloggare. Copywriter. Dansare. Fotograf. Grafisk formgivare.
 • Influencer. Informatör/Kommunikatör. Inredningsarkitekt. Journalist. Ljudtekniker. Musiker.
 • Originalare. Skådespelare. Social media manager. Tolk. Webbdesigner. Översättare.

Vad gör en Kommunikationsstrateg?

Som kommunikationsstrateg stöttar du kommunikationschefen, kommunikationsansvariga och andra kommunikatörer i verksamhetens övergripande strategiska och taktiska kommunikationsarbete. Du tar också fram gemensamma kommunikationsplaner för olika delar av verksamheten samt stöttar ledningen i kommunikationsfrågor.

Vad gör en kommunikationsansvarig?

I rollen som Kommunikationsansvarig är du specialisten inom PR- och kommunikation. ... Ansvara för och ta fram PR-plan och varumärkesstrategi. Skriva och distribuera pressmeddelanden. Hantera och skriva innehåll i sociala medier.

Hur mycket tjänar en informatör?

42 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör man för att bli programledare?

Programledare har väldigt varierande bakgrund, men många är utbildade journalister. Andra bakgrunder kan vara att man sysslat med musik eller är i grunden skådespelare och det finns också de som inte har någon speciell utbildning utan har en personlighet som går igenom TV-rutan.

Vad tjänar en Kommunikationsstrateg?

42 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en kommunikatör i kommunen?

Som kommunikatör kan du arbeta på företag, inom organisationer, i kommuner, för riksdagen, inom landstinget eller på en myndighet. ... Kommunikatören har i uppgift att förmedla organisationens budskap och varumärke samt att sprida information till samhällets medborgare och till media.

Vad gör en kommunikatör på kommunen?

Informatör/kommunikatör Som kommunikatör kan du arbeta på företag, inom organisationer, i kommuner, för riksdagen, inom landstinget eller på en myndighet. ... De arbetar strategiskt med organisationers budskap för att påverka mottagarnas bild av organisationen och arbetar dessutom också med organisationens relationer.

Vad gör en kommunikatör UF?

Ditt uppdrag är att sköta den externa och interna kommunikationen och se till att alla i företaget vet hur den fungerar, och att leda arbetet med kommunikation inom bolaget.

Vad tjänar en kommunikatör i Stockholm?

Medianlönen för handläggare/specialister med en utbildning inom kommunikation som nyligen har examinerats är 32 500 kr per månad. Medianen ca 10 år efter examen är 37 500 kronor och ca 20 år efter examen 41 000 kronor.