:

Är det tillåtet att köra in på Vändplats?

Innehållsförteckning:

  1. Är det tillåtet att köra in på Vändplats?
  2. Vilket märke ska du köra till vänster om?
  3. Vad gäller vid Utfartsregeln?
  4. Vad är ett påbudsmärke?
  5. Vilket märke förbjudet att köra rakt fram?

Är det tillåtet att köra in på Vändplats?

Märket anger en plats som är avsedd för vändning av fordon och att det är förbjudet att parkera fordon. Om i stället märke C39, förbud mot att stanna och parkera fordon, är infogat i märket anger det att det är förbjudet att stanna eller parkera fordon.

Vilket märke ska du köra till vänster om?

D 1 Påbjuden körriktning Påbudsmärket, påbjuden körriktning, anger att fordon endast får köras i pilens riktning – vänster.

Vad gäller vid Utfartsregeln?

Utfartsregeln betyder att du ska lämna företräde åt alla andra fordon, såväl från vänster som höger, när du kör ut från till exempel en parkeringsplats, garageutfart eller gågata.

Vad är ett påbudsmärke?

Ett påbudsmärke innehåller en uppmaning som du är skyldig att följa, till exempel att du endast får köra i en viss riktning. Påbudsmärken som betyder att en viss typ av trafik är tillåten betyder samtidigt att all annan trafik är förbjuden, om inte annat anges på en tilläggstavla.

Vilket märke förbjudet att köra rakt fram?

Vägmärke C. Vägmärke B. Påbjuden körriktning Märket anger att fordon endast får föras i pilens riktning. I detta fall innebär det att du endast för köra höger eller vänster och inte rakt fram.