:

När ska man ta revorna på Jordgubbsplantorna?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man ta revorna på Jordgubbsplantorna?
  2. När kan jag plantera ut jordgubbar?
  3. Vad göra med Jordgubbsrevor?
  4. När ska man dela jordgubbsplantor?
  5. När ska man gödsla Jordgubbslandet?
  6. När ska man ta sticklingar på jordgubbar?
  7. Vad ska man göra med jordgubbsplantor på hösten?
  8. Vad lägger man under Jordgubbsplantorna?

När ska man ta revorna på Jordgubbsplantorna?

Hur du föryngrar dina jordgubbsplantor Någon gång i juli-augusti när plantorna burit sin frukt så kan du låta revorna vara kvar (före det så ska du ta bort revorna för att plantan ska fokusera på att ge frukt). Sätt lite jord i en liten kruka och lägg ner revan där och fyll på med lite jord.

När kan jag plantera ut jordgubbar?

Plantering: Från juli till september för sommarplantering, från mitten av mars till mitten av maj för vårplantering; tumregel: Ju tidigare man planterar under denna tid, desto kraftigare blir de nya plantorna och desto bättre är förutsättningen för en god skörd.

Vad göra med Jordgubbsrevor?

Funkar alldeles utmärkt. Det är bra att sätta lite nya plantor varje år eftersom en jordgubbsplanta inte håller hur många år som helst. Har du hela tiden nya plantor på gång så blir du aldrig utan bär. Kom också ihåg att det är efter blomningen som du ska gödsla jordgubbar.

När ska man dela jordgubbsplantor?

Bästa tiden att plantera jordgubbar är i juli och början av augusti. Då hinner plantorna växa till sig under sommaren så att de kan ge full skörd redan nästa år. Bor du i norra delen av Sverige är det en fördel att plantera jordgubbarna redan i juli så att de säkert hinner växa färdigt innan hösten kommer.

När ska man gödsla Jordgubbslandet?

Därefter ska jordgubbar gödslas varsamt eftersom för mycket kväve leder till stor bladtillväxt som ger bekymmer med gråmögel och sämre fruktsättning. Bästa tiden för gödsling är precis efter skörden på sommaren och senast i början av augusti, strö ut t ex torkad Pelleterad kogödsel runt plantorna under bladverket.

När ska man ta sticklingar på jordgubbar?

Det tar några år innan en stickling vuxit till sig och klarar av att ge ordentligt med jordgubbar. Ta därför vara på sticklingar varje år, så har du hela tiden plantor både som är på tillväxt och som ger skörd. Bästa tiden att plantera sticklingarna är i juli–augusti då utlöparna är som starkast.

Vad ska man göra med jordgubbsplantor på hösten?

jordgubbsplantor ska alla blad klippas bort på hösten för att eventuella svampinfektioner inte ska övervintra i dem. Lämna 1-2 centimeter av bladstjälken kvar. Ingen gödning på hösten/vintern, gödsla på våren med bärgödsel.

Vad lägger man under Jordgubbsplantorna?

Plantorna behöver hjälp i kampen mot ogräset, så rensa regelbundet. Lägg halm, gräsklipp eller täckbark under plantorna så håller du bären rena. När bären börjar mogna slutar du att vattna så att inte bären ska ruttna, och vill du ha bären ifred från fåglar bör du täcka odlingen med ett bärnät.