:

Hur länge får du köra med en trasig färdskrivare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge får du köra med en trasig färdskrivare?
  2. Under vilka omständigheter får man använda ett fordon om färdskrivaren inte är besiktigad?
  3. Hur länge ska man spara Färdskrivarblad?
  4. Hur länge får en busschaufför köra utan rast?
  5. Vilka förare av tunga fordon behöver inte färdskrivare?
  6. När börjar en Dygnsperiod?

Hur länge får du köra med en trasig färdskrivare?

Diagrambladen ska vara korrekt ifyllda. Smutsiga eller skadade diagramblad får inte användas. Ett diagramblad måste vara av rätt typ för färdskrivaren och får inte användas längre än avsedd tid (oftast 24 timmar). Färdskrivaren ska fungera, vara besiktigad i tid och användas på rätt sätt.

Under vilka omständigheter får man använda ett fordon om färdskrivaren inte är besiktigad?

Ett fordon med en ej besiktigad färdskrivare får endast användas för transporter som är undantagna regelverket och färdskrivare inte krävs. ... Du ska aktivt välja aktivitet under arbetsdagen när du inte kör så att annat arbete, tillgänglighet och vila registreras av färdskrivaren.

Hur länge ska man spara Färdskrivarblad?

Enligt den nuvarande lagen ska transportföretagen lagra 12 månaders färdskrivardata och kontrollera om dessa följer förartidsreglerna. Uppgifterna måste lagras i en säker miljö och måste gås igenom och analyseras för att visa att förartidsreglerna följs.

Hur länge får en busschaufför köra utan rast?

Om de arbetar mellan 6 och 9 timmar måste de ta rast i minst 30 minuter. Om de arbetar mer än 9 timmar ska rasten vara minst 45 minuter. En förare som har kört i 4,5 timmar måste ta en sammanhängande rast på minst 45 minuter, om han eller hon inte tar en viloperiod. Man får också dela upp rasten i två delar.

Vilka förare av tunga fordon behöver inte färdskrivare?

Generellt kan man säga att lastbilar, med eller utan släp och med en totalvikt över 3,5, omfattas av kravet på färdskrivare, liksom bussar med fler än 9 personer, inbegripet föraren. Till detta kommer en rad undantag som befriar fordon och förare från kravet att använda färdskrivare.

När börjar en Dygnsperiod?

Veckovilan påbörjas när körningen slutar kl 17.45. Dygnsvilan ersätts alltså av en veckovila. Kl 15.45 på måndag har det gått 45 timmar. Då kan en ny 6-dygnsperiod ta sin början.